Ugrás a cikkhez
Reklám

„Abba kellene hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást” – mondta hétfő este az EchoTV Sajtóklub című műsorában Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a kormánypárti békemenet egyik szervezője. Szerinte ugyan jópofa a „sorosozás”, de a magyar társadalom ennél intelligensebb. Még meglepőbb, hogy a milliárdos emlegetése már a Fidesz megmondóemberének, Bayer Zsolt publicistának is „a fülén jön ki” – idézi az MNO.




Bencsik valamit tudhatott – vagy az is lehet, hogy hallgatnak rá a kormánypárti agytrösztök –, mert kedden reggel végignézve a fideszes sajtót, az derül ki, hogy szinte varázsütésre eltűnt belőle Soros neve. Csak régebbi, még a vasárnapi hódmezővásárhelyi választás előtt született cikkekben, vagy egy-két külföldi, főleg amerikai hírben felbukkan még a név, de szó sincs Soros-szervezetekről, vagy a „Stop Soros” törvényjavaslatról, és ellenzéki politikusokat sem emlegetnek Soros embereként.

Meglepő módon a „migránsok” is kiszorultak a fideszes médiából. Külföldi hírekben még feltűnnek az agresszív migránsok, de például a fideszes média zászlóshajójának számító Origó címlapján egyetlenegyszer sem szerepel a néhány napja még minden mondatba beleszőtt szó. A „bevándorlás” szó még fel-felbukkan, főleg az menekültügyi ENSZ-egyezménnyel kapcsolatban, ami arra utal, hogy nem kívánják teljesen elvetni az elmúlt években bevált témát – írja a lap.

Korábban írtuk: Csodálatos fideszes változások: Bencsik szerint már nem szabad hogy gondot okozzon 1300 "menekült" befogadása





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából