Ugrás a cikkhez
Reklám

Volner János szerint továbbra sem indokolta meg az Állami Számvevőszék, hogy a Jobbikra kirótt, több mint 660 millió forintos bírságot mi alapján számította ki.




A párt frakcióvezetője azt mondta: az '50-es évek diktatúráját idézi, hogy az ÁSZ nem tette közzé, mely plakátoknál valósult meg szerinte a tiltott párttámogatás. A politikus ugyanakkor azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy végül nem a választások előtt kell kifizetniük a büntetést.

"Beszédes és sokatmondó, hogy egyes Fidesz-közeli újságírók egyenesen arról kezdtek beszélni, hogy a Jobbik adománygyűjtő akciója olyan sikeres volt, hogy az megrémítette a kormányoldalt, ezért Orbán Viktorék úgy döntöttek, vagy legalábbis elgondolkodtak azon, hogy, látva az óriási társadalmi felhajtóerőt, meg fogják változtatni a szabályokat annak érdekében, hogy mégiscsak későbbre kelljen tolni a Jobbik büntetését, és el tudjon indulni a a választásokon" – fogalmazott Volner a sajtónak.

A teljes sajtótájékoztató:

"Az észrevételezés szakaszában van a Jobbik ellenőrzése"

Az ÁSZ az alábbi közleményt tette közzé a sajtótájékoztató kapcsán:

Az észrevételezés szakaszában van a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzése. Csütörtök délelőtt Volner János frakcióvezető az ÁSZ épületénél tartott sajtótájékoztatót. Az ÁSZ kommunikációs vezetője az esemény előtt tájékoztatta arról a képviselő urat, hogy jelenleg adott a törvényi lehetőség, hogy a párt hivatalos formában kifejtse az ellenőrzéssel kapcsolatos álláspontját. Volner János nem élt a személyes egyeztetés lehetőségével.

Az Állami Számvevőszák 2017. december 6-án az ellenőrzésről szóló jelentéstervezetet küldte meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom részére, amelyre az ellenőrzött szervezet a törvényben előírt tizenöt napos határidőn belül, 2017. december 21-ig észrevételt tehet. Az ÁSZ biztosítja a párt törvényi előírásoknak megfelelő reagálását és az észrevételek értékelése, kezelése után véglegezi és hozza nyilvánosságra a jelentését.

2017. december 14-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti frakcióvezetője, Volner János az Állami Számvevőszék épülete előtt tartott sajtótájékoztatót. Az esemény előtt Horváth Bálint, az ÁSZ kommunikációs és kapcsolattartási vezetője fogadta a képviselő urat. Tájékozatta arról, hogy a mivel Jobbik ellenőrzése jelenleg az észrevételezés szakaszában van, ezért jelenleg adott törvényi lehetőség arra, hogy hivatalos formában kifejtse az ellenőrzéssel kapcsolatos észrevételeit, álláspontját. Volner János a felajánlott lehetőséggel nem élt, nem kívánta az ÁSZ épületében hivatalosan is ismertetni a párt véleményét, észrevételeit.

Ezután Horváth Bálint tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy az Állami Számvevőszék a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzése során a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával és a minden pártra vonatkozó eljárási szabályok szerint jár el. Ismertette, hogy az ÁSZ a Jobbik ellenőrzése során törvénysértést tárt fel, és az ellenőrzés jelenlegi szakaszának megfelelően 2017. december 21-i határidővel biztosítja a párt reagálását a törvényi keretek között. Horváth Bálint megerősítette, hogy Az Állami Számvevőszék tevékenységét a jogállami normáknak megfelelően transzparens módon, minden egyéb szervezettől függetlenül, pártatlanul végzi.

Czinder Enikő
Kommunikációs Kapcsolattartási Osztály

Dúró szerint vissza lehet fordítani az ÁSZ döntését

A jobbikos politikus azt mondta a HírTV műsorában, hogy van visszaút az Állami Számvevőszék döntéséből. Hozzátette ugyanakkor: akár a választásig is folytatja az adománygyűjtést a Jobbik. A párt eddig több mint harmincmillió forintot gyűjtött az adományokból.

Frissítés: N1TV: az ÁSZ meghekkelte a Jobbik sajtótájékoztatóját





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából