Ugrás a cikkhez
Reklám

Manapság a „közszolgálati” médiában, illetve a Fidesz felvásárolta írott és az elektronikus kereskedelmi adókon ellenvélemény nincs. Az úgynevezett „ütköztetős” műsorok (például a Kossuth Rádió Ütköző című műsora) lényege az, hogy két vagy több fideszes pártkatona, szakértő egymásra licitálva dicséri, tömjénezi a jelenlegi kormányt, mocskolja az ellenzéket. A rádióban, tévében például úgy szapulják rendre a Jobbikot, hogy már jó két éve egyáltalán nem adnak megszólalási, reagálási lehetőséget a párt politikusainak. Ezen a héten azonban homokszem került a fogaskerekek közé, mert műsorra tűztek egy olyan hangjátékot, amelynek írója habzó szájjal rasszistázza, antiszemitázza a magyarságot, horribile dictu, még a Fidesz-kormányt is.



Erős Ferenc (fotó: zsido.com)

A Kossuth Rádió Rádiószínház című műsora ezen a héten öt napon keresztül sugározta Erős Ferenc szociálpszichológus, író és a magyarok végtelen rasszizmusát gyakorta pellengérre állító kiválasztott Szágundelli csodája című „adaptációs hangjátékát”. A jóformán csak zsidókról, illetve rossz gojokról szóló önéletrajzi írás évekkel ezelőtt már megjelent előbb a Mozgó Világban, majd 2012-ben könyv változatban is bemutatták a szinte kizárólag belterjes tollforgatókat reklámozó, jobb sorsra érdemes Írók Boltjában, az egykori Japán Kávéházban. Amiképpen ilyen esetben természetes, a bemutatók is belterjesek voltak. Nos, végre elérkezett az idő, hogy a sok holokausztozó, véres szájú megélhetési kommunistából cionistává vedlett szerző után Erős Ferenc írása is felhangozzék a Rádiószínház műsorában. Mert a többségi keresztény magyar hallgatókat az elmúlt egy évtizedben már csak az e fajta művek érdeklik.

A zsidó identitás pszichológiai megvilágításával, felerősödésének folyamatával már évtizedek óta kizárólag pozitív előjellel foglalkozó Erős Ferenc 1946-ban szinte beleszületett a „felszabadulás” (a szerző mondja így) utáni, zsidók dominálta kommunista rémuralomba Magyarországon. A Kossuth Rádióban most sugárzott ötrészes hangjátékában ugyan mindvégig igyekszik jópofáskodó, néha szarkasztikus hangvétellel fűszerezve elviccelni azt a közel fél évszázadot, amelynek végül maga is haszonélvezője, alakítója volt. Megtudjuk a hangjátékból, hogy a Zalából Budapestre költözött Erős szülők gyermekeként az egyik fővárosi gimnáziumban az orosz nyelvet csak ő és egy Holländer András nevű, 1956-ban Izraelbe kivándorolt osztálytársa választotta. A többiek ugyanis az akkor még választható német nyelvet tanulták.



Fotó: Sióréti Gábor

Erős elmeséli, hogy az osztálytársai sokszor „lerohadtkommunistázták” (nyilván teljesen alaptalanul és kizárólag antiszemita érzelemtől fűtve), sőt több ízben fel is akarták akasztani a vörös nyakkendőjére. „Rituális gyilkosságot akartak elkövetni rajtam”, közli a hallgatóval félig viccesen a kiérdemesült szerző. De voltak nyugodtabb időszakai is, mint például 1960-ban, amikor a németországi munkatábort túlélt édesanyja moszkvai jutalomutazáson vehetett részt a családtagjaival együtt. Sokat foglalkozik a cionizmussal (ebben nem talál kivetnivaló fajvédelmet), Izraellel. Gyorsan meg kell jegyeznünk, hogy az 1960-as, 1970-es években – amikor nem jutalmazták moszkvai utazással az Izrael melletti kiállást – Erős Ferenc pajtást, elvtársat senki nem látta zsidó körökben. Akkoriban cionistát még lámpással sem lehetett találni Budapesten. Azokban az évtizedekben ugyanis nem a cionizmus volt a jól fizető ideológia. Mint ahogyan a zsidó identitás szociálpszichológiai alapon történő kutatását sem nagyon díjazták.



Erős Ferenc a könyv társszerzője – A zsidó identitástudattal nincs baja

De térjünk rá arra, hogy Erős Ferenc miként rasszistázza a magyarokat, s az őt hordóra állító kormányt. Az ATV-ben vele készült, 2015. november 5-én, közvetlenül a magyarországi nagy sáskajárás után sugárzott, egyelőre a világhálón is elérhető interjúból ragadjuk ki a Kossuth-nagydíjat és a Magyar Corvin-láncot már régen kiérdemelt, a magyarság bizonyítványát kiállító szociálpszichológus még Kertész Imrére is rálicitáló néhány mondatát:

A magyar idegenellenesség egyrészt intenzitásában sokkal erősebb, mint a legtöbb európai országban, másrészt pedig ebben nagyon erős a rasszista vonás, például a cigányokkal szembeni előítéletek, akárcsak a menekültekkel szembeni előítéletek. Ez egy eléggé intenzív és rasszista típusú idegenellenesség.

Az idegenellenesség Magyarországon a ’90-es évek óta elég magas, különösen más európai országokhoz képest. A kormány propagandája a menekültek kapcsán ezt a nagyon erős idegenellenességet nem idézte elő, hanem ráépül egy korábbi attitűdrendszerre.

Kell egy ellenségkép, kell egy bűnbak, s mindig igyekeznek valamilyen aktuális bűnbakot találni, aki felelős azért, ami történik. Kellett egy bűnbak, egy olyan amerikai, akinek sok pénze van.

Sorosnak és ennek az összeesküvés-elméletnek a behozása megint csak arra utal, hogy a kormány hangadóinak a fejében megint csak valamiféle cionista összeesküvésféle eszmék csíráznak ki.

Hetyei G. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából