Ugrás a cikkhez
Reklám

A mai napon ismét a jobbikos Ferenczi Gábort választották meg Devecser polgármesterévé, 69 százalékos többséggel.

Devecser lakossága bebizonyította, hogy nem kér a 20. század pártjaiból, nem kér a fideszes gyűlöletkampányból és továbbra is a Jobbik néppárti politikáját támogatja - írja közleményében Szabó Gábor pártigazgató, aki lapunknak eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a végig tisztességes kampányt folytató Ferenczi Gábort minden erővel próbálta lejáratni a fideszes propaganda, de a devecseri választókat nem tudták megvezetni, ők ismét bölcs döntést hoztak.



Ferenczi Gábor Csíkszeredában

A Veszprém megyei Devecserben azért tartottak időközi önkormányzati választást, mert a képviselő-testület június 28-án feloszlatta magát.

A polgármesteri tisztségért hatan indultak, Ferenczi Gábor 1168 voksot kapott, Kovács László (látszólag független, de a 2014. október 12-i önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP jelöltje) 363, Somogyi Márta (független) 80, Kozma György István, korábbi alpolgármester (független) 60, Kozák János (független) 19, Nagy Sándor (Magyar Munkáspárt) 4 szavazatot kapott.

A 4507 lakosú településen a 3656 választásra jogosult közül 1694 választópolgár ment el szavazni, ez 47 százalékos részvételi arányt jelent.

Devecserben képviselőket is választottak, a hat helyért tizenkilenc jelölt indult.

(Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából