Ugrás a cikkhez
Reklám

Az egész ország megismerte Fülöp, a nagycserkeszi német juhász keverék kutya történetét. Az állatot csontsoványan, borzalmas állapotban találták meg állatvédők egy nagycsrekeszi cigányputri udvarán, miután több bejelentés is érkezett az állat állapotáról.

A kutya nyakára szorult, borzalmasan szűk póráz miatt az állat feje hatalmasra duzzadt, teljesen eltorzult. Hiába mentették ki az udvarból, a kutya néhány héttel később elpusztult. A gazdáját százezres bírságra ítélték és eltiltották az állattartástól - számol be a Blikk, természetesen a tettesek származásának gondos elhallgatásával.







Vasárnapra a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű Facebook-csoport tagjai szerveztek tüntetést az állatkínzás ellen, és az állatkínzással kapcsolatos törvények szigorításáért. A településre rengetegen mentek el, de sok volt a rendőr is, akik az állatkínzó cigányok házát körbekordonozták.







"Nincsenek szavak a mai napra, száz embert vártunk, valahol 500-1000 között voltunk! Köszönet mindenkinek, aki velünk volt ma és bízott bennünk, úgy érzem, megmutattuk mindenkinek, hogy mit jelent valójában a szurkoló szó! Hihetetlen nap volt, végül még egy rosszul tartott kutyát is sikerült megmenteni a láncról - írták a rendezvény békés lezárása után Fb-oldalukon a szervezők.







Frissítés: az N1TV összeállítása:

Korábban írtuk: Állatkínzó cigányok putrija elé vonulnak az ultrák - összefogtak ismét egy jó cél érdekében, mindenkit szeretettel várnak

Kapcsolódó: Novellaolvasásra és filmnézésre ítélték a sérült kiskutyát kegyetlenül agyonverő deteki cigányokat





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából