Ugrás a cikkhez
Reklám

A súlyosan cigányfertőzött Nagycserkesz nevével már többször találkozhattak hűséges olvasóink. Ha valaki a szabolcsi település nevét beüti oldalunk jobb felső sarkában található keresőink valamelyikébe, akkor szinte csakis cigánybűnözés rovatunkat sajnálatosan gazdagító ügyekbe ütközik. Ez a cikk sem lesz kivétel.

A nyíregyházi Állatbarát Alapítvány még áprilisban mentette ki a nagycserkeszi cigánysor egyik putrijából a megkínzott Fülöpöt. A cigányok borzalmas körülmények között tartották, a helyszínre érve még az állatmentősök is elszörnyülködtek a látottakon. Egy fiatal, két-három év körüli német juhász keverék kutyus kuporgott egy vashordóban, alig egyméteres láncon, víz és élelem nélkül. A feje a felismerhetetlenségig eltorzult, "köszönhetően" a szorosan rácsomózott műanyag zsinórnak.







Az esetről az RTL Klub híradója is készített összeállítást, természetesen az állatkínzók származásának gondos kifelejtésével.

Fülöp történetét az alapítvány tolmácsolásában ide kattintva lehet bővebben megismerni.







Azonban a szakértő hozzáállás és a segítő befogadás ellenére a megkínzott kutya szervezete június elején feladta a küzdelmet.







Ezek után döntöttek úgy a futballszurkolók, hogy csapatszínektől függetlenül, összefogva, egy emberként lépnek fel a bestiális állatkínzást elkövetőkkel szemben, hátha az egész ország figyelmét fel tudják hívni a létező problémára. Június 25-én közvetlenül a nagycserkeszi állatkínzó cigányok háza előtt fognak demonstrálni, természetesen nemcsak a sportszeretők, hanem minden jóérzésű magyar ember jelenlétére számítanak.

Alább olvasható a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport felhívásának egy részlete.

Szurkolók az állatokért

Egy szűkebb körben már régóta téma volt köztünk, szurkolók között, hogy valamit tenni kellene, hiszen egyre nehezebben viseltük, ami idehaza történik, vagyis ami idehaza nem történik az állatok védelmében, s tehetetlenül szemléltük, hogy újabb és újabb állatkínzó ússza meg a felelősségre vonást. Sokszor elhangzott, hogy valamit tenni kellene, valamit csinálnunk kell, hallatnunk kell a hangunk, hiszen az nem lehet, hogy egy ilyen erős közösség csöndben tűri ezt. A közelmúltban már érezni lehetett, hogy valami elkezdődött, valami nagy dolog van készülőben, hiszen megszületett a Fradi Dog Rescue, és egyre több táborról lehetett hallani, hogy bár névtelenül, de komolyan kiveszi a részét az állatvédelemből.

Aztán Fülöp halálával végleg betelt a pohár!

Sokunkat szó szerint sokkolt az a kegyetlenség, ahogy egy újabb élőlényt megkínoztak, megnyomorítottak, s végül meggyilkoltak, s attól tartunk, ha tovább tűrjük ezt, ha nem kapnak az illetékesek egy határozott jelzést, hogy elég volt, akkor tovább folytatódik ez a tendencia, s továbbra is büntetlenül megúszhatja bárki, akinek éppen állatokat támad kedve lemészárolni. Ha nektek is elegetek van az állatkínzásból, akkor tartsatok velünk az első, és azt azt követő demonstrációkra. (...)




Aki valóban tenni akar valamit az állatokért, vagy csak egy gyertyát gyújtana Fülöpért, az tartson velünk most, és mutassuk meg, hogy mennyien tudunk összefogni egy jó ügyért! Kérünk minden szurkolót, klubhovatartozástól függetlenül, hogy tartson velünk 2017. 06. 25-én vasárnap Nagycserkeszre egy demonstrációra, hallassuk a hangunk, és gyújtsunk meg egy gyertyát azon a helyen, ahol Fülöp hónapokig szenvedett!

Bár a kezdeményezés tőlünk, szurkolóktól indult, természetesen nem csak szurkolókat várunk erre a békés demonstrációra, bárkit szívesen látunk, aki jelenlétével támogatná az ügyet, így állatbarátok, állatvédő szervezetek, s a média jelenlétére is kiemelten számítunk, hiszen akkor lesz sikeres ez a megmozdulás, ha példátlan visszhangja lesz a hazai, s talán a külföldi sajtóban is.

Találkozó: Nyíregyháza, Tesco-parkoló 11.30 - 12.15
Demonstráció: Nagycserkesz 13.00 - 15.00

Kérünk mindenkit, hogy fekete pólóban/felsőben érkezzen, s hozzon magával egy gyertyát! Jogokat az állatoknak, letöltendő börtönbüntetést az állatkínzóknak!

A teljes felhívás és a Szurkolók az állatkínzás ellen Fb-oldal ide kattintva érhető el.

Az esemény megosztható oldala itt található.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

- "Benne van a vérükben": kutyákat fejeznek le a cigányok, jó lesz focilabda helyett

- Már bizottsági szakaszban lesöpörte a Jobbik összes állatvédelmi javaslatát a kormány

- Egyed Zsolt: Vegyék észre, baj van!

- Kiskutyával fajtalankodott, gyereket fogdosott a Mi folyik itt, Gyöngyösön?! "sztárja" - Többszörös visszaeső a cigány

- Akár nyolc évet is adna állatkínzásért a Jobbik





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából