Ugrás a cikkhez
Reklám

Csáth Géza Anyagyilkosság című novellájának elolvasását és a Witman fiúk című film megtekintését írta elő az Encsi Járásbíróság annak a két cigánynak, akiket hétfőn öt, illetve hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt állatkínzás miatt.

A bíróság elrendelte a vádlottak pártfogói felügyelet alá helyezését, és csoportos foglalkozáson való részvételét – ez utóbbi keretében az állatvédelemmel kell foglalkozniuk, illetve fogalmazást kell írniuk az említett műalkotásokból.



Kondor István gyakorolta, hogyan kell majd csinálni a magyarokkal (montázs: HírAréna)

A deteki eset különösen nagy felháborodást váltott ki az állatvédők körében. Az elsőrendű vádlott, a 17 éves Kondor István – a község alpolgármesterének, Gulyás Erzsébetnek a fia – és 20 éves társa, H. Patrik 2015 nyarán Beret községből Detekre kerékpároztak, amikor az út menti árokban megláttak egy kis testű keverék kiskutyát. Az eb sérülés vagy betegség miatt nem tudott mozogni. A tettesek elhatározták, hogy elpusztítják az állatot, ezért magukkal vitték a közeli patakpartra, ahol a magas nádas miatt nem láthatja őket senki. "K. István" egy közelben talált szerszámnyéllel többször lesújtott a kutya fejére, miközben társa mobiltelefonnal rögzítette a kegyetlenkedést – a videó később felkerült az internetre.

/Felkavaró képsorok/

A végül magára hagyott állat különös szenvedés során vesztette életét – állapította meg a járásbíróság, amely súlyosító körülményként értékelte az állatkínzásos ügyek elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként számított „a vádlottak életvitelében bekövetkezett pozitív változás”. Az ítélet jogerős.

(Kuruc.info - MNO - nyomán)

Előzmények:

- Azt hazudta a deteki cigány, hogy megbánta a kiskutya agyonverését - zárt tárgyalást akartak

- Csak az elkövető származása miatt kapták fel a kutyamészárlást az antidemokratikus magyarok

- Nem csak kutyát szeret verni a cigány alpolgármester fia - kis híján egy magyar asszony is hasonlóan járt

- A Jobbik példás büntetést vár a "deteki mészáros" ügyében

- Védtelen kutyán gyakorolta a gyilkolást a cigányállat (16+)

Korábban írtuk: Állatkínzó cigányok putrija elé vonulnak az ultrák - összefogtak ismét egy jó cél érdekében, mindenkit szeretettel várnak





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából