Ugrás a cikkhez
Reklám

Egyik pillanatban még nyugodtan beszélgetett szeretteivel, a másikban már késsel támadt anyjára és lánytestvérére Mocsár Attila (24), mielőtt a mélybe vetette magát lakásuk 9. emeleti erkélyéről - írja a Blikk.




Az ifjú drogos, bár nagyon súlyos sérüléseket szenvedett az esés miatt, túlélte a zuhanást. Sőt, mint édesanyja elmondta, végig eszméleténél volt.

– Kiment a konyhába, majd visszajött egy késsel, és nekünk jött – elevenítette fel Mocsárné Kóka Éva. – A lányom ordított, hogy „anyuka, szaladj!” Én kirohantam a lépcsőházba, lefutottam a hetedikig, ott vártam, hogy a lány is utolérjen. Aztán együtt menekültünk be a liftbe.

Az asszonynak szerencséje volt: fia egy tompa kést kapott fel, így ő néhány karcolással megúszta a támadást. Lánya azonban nem tudott olyan gyorsan elszaladni, őt több mély vágás is érte. Mire a két nő kiért az épületből, Attila már a földön hevert. Egy tujára esett, ami felfogta a becsapódás erejét.



Erről a 9. emeleti erkélyről vetette le magát

Anyja szerint nem ez volt az első öngyilkossági kísérlete: komoly pszichés betegséggel küzdött, és drogozott is.

– A nyakát és a karját vagdosta össze korábban, volt is emiatt pszichiátrián. Ám onnan végül hazaengedték, annak ellenére, hogy kértük, ne tegyék, mert félünk tőle – panaszolta az édesanya. – Skizofrén volt, és nyolc éve herbálozott is – tette hozzá Éva, aki szerint fia elvonási tünetei vezettek a késeléshez.

A zavarodott férfit a mentők a közeli kórházba vitték.

– Egy nagyon hosszú, 11 órás operáción már túl van, de még a lábát is műteni kell. Eltört a gerince és mindkét bokája, valamint a tüdeje is megsérült – árulta el az anya, aki a történtek ellenére is hazavárja gyermekét. – Ha túléli, valószínűleg élete végéig ápolásra szorul majd, de mi ott leszünk és vigyázunk rá. Hiába késelt meg, visszavárom a ­fiamat! – zokogott az asszony.

A biofűként is ismert anyag megvonásakor előfordulhat ön- és közveszélyesség, hallucináció, elbutulás, valamint öngyilkossági hajlam is. Éppen ezért csak ellenőrzött körülmények között javasolt az elvonókúra - teszi hozzá a bulvárlap.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából