Ugrás a cikkhez
Reklám

"Nem tágítunk innen, amíg az origo ki nem vonszolja magát a kormánypártok végbeléből, és az egész putyinista propagandaoldal be nem zárja kapuit" – ezzel a szöveggel kezdődik a kormánypárti hírportál összes cikke alatt ugyanaz a több tucat, helyeként több száz hozzászólás.

Az AnonymousHUN néven, a hozzászólások számából és intenzitásából adódóan minden bizonnyal automatikusan, botokkal írt hozzászólások – vélhetően több ezer komment – szerda éjszaka jelentek meg a portál cikkei alatt, de még csütörtökön kora hajnalban is sorra élesedtek.




Az AnonymousHUN hekkerei az kifogásolják, hogy a portál érdemben nem számolt be a szerdai esti, a civiltörvény módosítása és a CEU-törvény miatt rendezett fővárosi demonstrációról. Pontosabban, ahogyan az elmúlt napokban, ezúttal is "csak" az MTI tudósítását közölték.

A több ezer hozzászólást az AnonymousHUN vélhetően csak úgy tudta közzétenni, hogy bejutott az Origó szerkesztőségi rendszerébe is. A szövegekben nemcsak arról írnak, hogy nem tágítanak, míg az Origó nem változtat a mostani gyakorlatán, hanem arról is: „ne feledjétek, együtt nagyon erősek vagyunk! Még találkozunk!”.

Az Origó annak a New Wave Media Kft.-nek a tulajdonában van, amely a Vs.hu-t üzemeltetőjeként akkor került be a hírekbe, amikor kiderült, hogy jelentős "közpénzjellegét el nem vesztett közpénzzel" tömték ki Matolcsy MNB-s alapítványai. Akkor a Vs-től távozott számos újságíró, majd később az Origótól is (voltak, akiket kirúgtak, mások önként álltak fel). Egyikük, a sportrovat egy korábbi munkatársa márciusban nyílt levélben búcsúzott, amiben arról írt: hitvány hazugsággyárat csináltak a lapból, amely elvesztette hitelességét és karakterét, a mindezért felelős lapvezetőket a magyar újságírás pufajkásainak nevezte.

(Index nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából