Ugrás a cikkhez
Reklám

A Népszabadság volt főszerkesztője 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott halálos gázolás miatt. Elütött egy biciklist, majd elhajtott. A biciklis később meghalt.




A Népszabadság volt főszerkesztője, Murányi Marcell 2015 március végén sodort el egy kerékpárost az autójával Budapesten, majd elhajtott anélkül, hogy ellenőrizte volna a biciklis állapotát. Később azonban visszament a helyszínre. A biciklis a baleset után egy hónappal halt meg a kórházban. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint az 59 éves férfinak a baleset miatt betört a koponyája és agyzúzódása is lett. A történteket megírták az újságok, a főszerkesztő ezután lemondott posztjáról.

Murányi a rendőröknek azt hazudta, hogy puffanást halott, de "azt hitte, hogy a csomagtartójában borult fel egy doboz". Egy másik vallomásában pedig a frontra és a vérnyomására is hivatkozott, ami szerinte lelassíthatta a reakcióidejét.

Tavaly, első fokon halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, miközben két évre a járművezetéstől is eltiltották, de segítségnyújtás elmulasztásában nem találták bűnösnek, mert később visszatért a helyszínre, így bizonyítottság hiányában felmentették ez alól a vádpont alól.

Az utolsó szó jogán Murányi Marcell most annyit mondott: sajnálja, ami történt. Az elsőfokú bíróság ítéletét ezután másodfokon annyiban változtatták meg, hogy a járművezetéstől eltiltás idejét két évről két és fél évre emelték, de a felfüggesztett büntetést meghagyták. Az ítélet jogerős.

(Origó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából