Ugrás a cikkhez
Reklám

Eörsi Mátyás "visszautasítja" a kormány jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára - közölte a Demokratikus Koalíció (DK).




E szerint Eörsi Mátyás, a DK országos tanácsának tagja levélben tájékoztatta Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy "nem kíván élni a kormány jelölésével", mert “a demokrácia megerősödéséért küzdő globális nemzetközi szervezet élén nem állhat hitelesen olyan személy, akit egy a demokratikus intézményrendszer lerontásában elhíresült kormány jelöl”.

A jelölés visszautasításának okai ugyanazok, amelyek miatt a DK országgyűlési képviselői bojkottálják az Országgyűlést és a parlamenten kívül, ingyen folytatják a képviselői munkát – írja a szemkilövetők kisebbik pártja.

Ő kérte a jelölést, így hazugság "visszautasításról" beszélni

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberben egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány támogatja Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es képviselő jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára. Úgy fogalmazott, Eörsi Mátyás volt a legkisebb rossz a jelöltek közül.

A jelölést Szijjártó Péter korábban egy Indexnek adott interjújában jelentette be, ebből kiderül, hogy a zsidó kérte a jelölést: „[Eörsi] kérdezte, szerintem reális-e, hogy őt jelöljük, én meg mondtam, hogy persze. Elmentem a miniszterelnökhöz, mondtam, hogy szerintem ez jó ötlet, ő meg mondta, hogy a rendszerváltoztatásban szerzett érdemeket akkor is tiszteletben kell tartani, ha azóta sok mindenben nem értünk egyet. Úgyhogy a magyar kormány most Eörsi Mátyást fogja jelölni főtitkárnak. Aki DK-tag, mint számomra kiderült."

(Kuruc.info - MTI korrigálva)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából