Ugrás a cikkhez
Reklám

Elgázolt egy babakocsit toló nőt csütörtök este Szentendrén egy 29 éves helyi férfi, majd továbbhajtott. A férfit elfogták, kihallgatása folyamatban van - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.



Illusztráció

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a szintén Szentendrén lakó nő a Kálvária utcában haladt, maga előtt babakocsiban tolva pár hónapos gyermekét, amikor egy arra haladó autó elgázolta őket, majd a sofőr megállás nélkül továbbhajtott. Az anya és gyermeke megsérült, mindkettőjüket kórházba vitték, állapotukról egyelőre nincs bővebb információ – mondta a szóvivő.

A helyszín közelében nem sokkal később a rendőrök megtalálták a sofőr autóját, majd a férfit is. Kihallgatása – őrizetbe vétele mellett – folyamatban van. Ellene segítségnyújtás elmulasztásának alapos gyanúja miatt indult eljárás – közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

Frissítés: visszament nézelődni

Részegen vezetett a szentendrei Kálvária úton az a férfi, aki csütörtök este elütött egy babakocsit toló nőt, majd továbbhajtott - közölte a Pest Megyei Főügyészség. A férfi visszagyalogolt a baleset helyszínére, a bámészkodók között szúrták ki végül a rendőrök. A Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta a sofőr előzetes letartóztatását.

A férfi ittasan vezetett Szentendre utcáin, és épp a Kálvária úton haladt, amikor áttért a haladási iránya szerinti bal oldalra, és ott a gépkocsi elejével hátulról nekiütközött az úton babakocsit toló nőnek. A nő a gázolás helyétől mintegy 18 méterre az úttestre, míg a babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel 17 méterre, a füves útpadkára zuhant.

A sofőr megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között. A cserbenhagyó gázolót a friss személyleírások alapján a rendőrök felismerték a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették.

A baleset következtében a gyermek könnyű, az anya súlyos sérüléseket szenvedett.

A férfit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják.

Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított azért hajtott el a baleset helyszínéről, hogy a felelősségre vonás alól meneküljön, és nem azért tért vissza, hogy jelentkezzen a rendőröknél, hanem csak személyes érdeklődésből.

Okkal feltehető, hogy szabadlábon védekezve elszökne a hatóságok elől, és fennáll annak a veszélye is, hogy tárgyi bizonyítékok, tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozás sikerét. Ezért indítványozzák a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését, amely szombat délután meg is történhet.

Az MTI mentőktől származó információja szerint az anyát csonttöréssel és agyrázkódással, míg gyermekét fejsérülés gyanújával vitték kórházba.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából