Ugrás a cikkhez
Reklám

Sajtóértesülés szerint Szegeden egy húszas évei végén járó afgán férfi elvette az őt felügyelő rendőr pisztolyát a Bevándorlási és Állampolgársági hivatal épületében. A "menekült" állítólag maga ellen akarta fordítani a fegyvert.



Illusztráció - ez egy másik eset

Eddig ismeretlen módon elvette egy rendőr fegyverét egy húszas évei végén járó "menekült", majd saját magát akarta lelőni vele - vagy legalábbis úgy tett, mintha ez lenne a szándéka. Azonban nem tudta, hogyan kell használni a pisztolyt, így csőre sem töltötte azt, de még csak az elsütő billentyűt sem húzta meg.

A helyszínen lévő rendőrök leteperték a férfit, így visszaszerezték a pisztolyt is. Az afgánt a rendőrök őrizetbe vették.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Frissítés: harapott is menedékre vágyó

A hirado.hu-nak Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség főügyészségi csoportvezető ügyésze pénteken kora délután megerősítette a hírt, elmondta: a "menekült" valóban elvette a rendőr fegyverét, amit aztán kicsavartak a kezéből. A dulakodás során az afgán férfi az egyik egyenruhást meg is harapta. A "menekült" ellen lőfegyverrel való visszaélés és hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indult eljárás.

Kopasz Zsolt főügyész később azt nyilatkozta az MTI-nek, az afgán férfit Kecskemétről szállította a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pénteken délután Szegedre. A gyanú szerint az előállítás során a megbilincselt személy egyre türelmetlenebbé és agresszívebbé vált, ezért az egyik rendőr megpróbálta lefogni. Ekkor a gyanúsított az intézkedő rendőr pisztolyát – a tokjából, a fegyverrögzítőt kioldva – megszerezte, és saját mellkasához szorította.

Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte, és így sikerült a kezéből kicsavarni a lőfegyvert. Dulakodás közben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a gyanúsított megharapta.

A lőfegyverrel való visszaélés bűntette, továbbá a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség szombaton az őrizetbe vétel mellett gyanúsítottként hallgatta ki az afgán férfit, akinek az előzetes letartóztatását is indítványozza az ügyészség.

(Kiskunhír - Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából