Megdobta az egyik mozdony szélvédőjét egy kővel egy "fiú" a kónyi vasútállomáson, az üveg betört, és megsérült a mozdonyvezető - erősítette meg a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség az iho.hu közlekedési portál információját. Az eset még augusztus 12-én történt, a "fiút" azóta elfogták.




A Rail Cargo Hungaria 1116 012-es Taurusa 21:40-kor haladt át Kóny állomáson, ahol a mozdonyvezető a raktárépület sarkánál háromfős társaságot látott. Egyikük meglendítette a karját, és egy pillanattal később betört a mozdonyvezető felőli szélvédő.

A mozdonyvezető először fékezett, de egy pillanattal később meggondolta magát, mert úgy ítélte meg, hogy a megállás itt már nem segít, legfeljebb elriasztja a helyszínről a tetteseket.

Menet közben Csorna állomásra kérte a menetirányítótól a vonat félreállítását és rendőri szemléjét. Aztán közvetlenül a rendőrséget hívta, és személyleírást adott az elkövetőkről.

A gyorsan Kónyra érkező járőr látott a faluban egy társaságot, amelyre ráillett a személyleírás, ezek egyike pedig néhány jól feltett kérdés után elismerte a merényletet. A gyors intézkedéseknek köszönhetően az elkövetőt félórával a bűncselekmény után előállították. Az MTI mai híre szerint csak rongálás és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indult eljárás ellene, az esetről elsőként hírt adó iho.hu két nappal ezelőtt még úgy tudta, a 4000 eurós anyagi károkozás mellett testi sértésért is felelnie kell...

A mozdony jobb első szélvédője tört be, a ragasztott üveg belső rétegei szétrobbantak, a vezetőállást beterítették a szilánkok, amelyekből egy belement a mozdonyvezető szemébe. A mozdony vezetőjét ellátták az orvosok, még vizsgálják, milyen súlyos a sérülése.