Ugrás a cikkhez
Reklám

Tíz szakmai konferencia, százötven előadás, tizenkét kötet – ez lesz annak a Magyarok IX. Világkongresszusának a szellemi hozadéka, amely holnap veszi kezdetét, és amelynek nyitóeseménye a mai napon volt Ópusztaszeren.

A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) által szervezett rendezvényen nemzetstratégiai, őstörténeti, a trianoni békeparanccsal foglalkozó konferenciák mellett az 1956-os szabadságharcunk témájának is külön konferenciát szenteltek a szervezők.




Megkülönböztetett figyelmet érdemel az In vivo kétnapos orvoskonferencia, amelyet Európa egyik legrégebbi, nagy múltú egészségügyi intézményében, a Szent Rókus Kórházban rendeznek meg augusztus 17-én és 18-án. A konferencia társelnökei prof. dr. Egyed-Zsigmond Imre (Marosvásárhelyi Orvosegyetem) és dr. Horváth Szabolcs (Szent Rókus Kórház). A konferencián programpontjainak és előadóinak névsora magáért beszél (zárójelben az előadások címe):

Dr. Göböl Zsolt, főigazgató főorvos, Szent Rókus Kórház (A Szent Rókus Kórház múltja, jelene és jövője), prof. dr. Nyáry István, Szent János Kórház idegsebészeti osztály (Kárpát-medencei egészségügyi körkép az idegsebész szemével), prof. dr. Egyed-Zsigmond Imre, Orvosegyetem, (A glioblastoma multiforme), prof. dr. Molnár Márk, MTA Psychológiai Laboratórium osztályvezető ideggyógyász és klinikai elekrofiziológus főorvos (Az egészséges és kóros öregedés elektrofiziológiai korrelátumai), dr. Kótyuk Erzsébet PhD., etnográfus, orvostörténész, múzeumi osztályvezető, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, (Ung megye közegészségügyének megteremtője: Novák Endre [1849-1939] élete és munkássága), Kachlichné, prof. dr. Simon Márta, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, (A magyar védőnői szolgálat, mint hungarikum), dr. Réti Miklós, szemész főorvos, Toldy Ferenc Kórház, Cegléd (A liberalizmus kártétele az egészségügyben), dr. Demeter János, MTA kandidátus, szülész-nőgyógyász, oszt. vez. főorvos. Honvéd Kórház (A Szent Rókus Kórház tündöklése és ...), dr. Szász István, főorvos, háziorvos, szakíró (Ép testben élő ép lélekhez ép nemzettudatot!), dr. Bögi Imre, MTA kandidátus, szájsebész főorvos (Az arc- és állcsontsebészet lehetőségei), dr. Elek Jenő, intenzív-, aneszteziológus oszt. vez. főorvos, Országos Onkológiai Intézet (Az első magyar tüdőtranszplantáció) és hosszan lehetne folytatni a sort.

A fenti felsorolást látva még inkább elgondolkodtató, hogy a Magyarok IX. Világkongresszusát az Orbán-kormány semmilyen módon nem támogatja. Az erre vonatkozó jobbikos kérdésre legutóbb Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adott egy képmutató választ (ITT olvasható), utalva arra, hogy a szervezők nem fordultak támogatásért a kormányhoz vagy éppen a Bethlen Gábor Alaphoz. A farizeus politikus csak azt felejtette el megemlíteni, hogy az MVSZ eddig beérkezett összes támogatási kérelmét kivétel nélkül elutasították, illetve éppen ennek a kormánynak az egyik tagja (Balog Zoltán - a szerk.) nevezte a Magyarok Világszövetségét bűnbarlangnak, amely kijelentésért aztán jó fideszes szokás szerint nem vállalta a felelősséget, és a bírósági elégtétel elől a mentelmi joga mögé menekült.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a bejegyzés továbbküldésével egyben a rendezvényt is népszerűsíthetjük.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó: Magyarok IX. Világkongresszusa - augusztus 15-20., a Magyarok Világszövetsége szervezésében





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából