Ugrás a cikkhez
Reklám

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint az elkövető 2015 decemberében Hegyeshalomban a bérelt autójával szándékosan többször nekihajtott egy nagy értékű gépkocsinak, majd azt egy karddal megrongálta. Egy másik alkalommal járművével üldözött és többször leszorított egy autót az útról. Miután az idegen autós – ütközésüket követően – a rendőrségre menekült, dühében, golfütővel a kezében csapkodott az arra haladó autók irányába.

A 39 éves férfit mindkét esetben az motiválta, hogy felesége szeretőjét, illetőleg annak autóját vélte felfedezni mind az úton, mind a hegyeshalmi parkolóban.

A felszarvazott férj a parkolóba egy általa bérelt kisebb értékű gépkocsival érkezett, melyben kiskorú gyermeke is helyet foglalt. A BMW láttán a vádlott indulatos lett, és Suzukijával nekihajtott az autónak, majd gyermekét kiszállította és még kétszer nagy sebességgel nekihajtott a járműnek. Ezt követően elővett egy 40 cm élhosszúságú kardot, mellyel a járművel tovább rongálta. Az elkövető az általa bérelt gépkocsiban 150 ezer forint, a megrongált járműben csaknem 2,2 millió forint kárt okozott.







Néhány nap múlva a terhelt Levél község felé haladt járművel, majd az előtte haladó autó vezetőjét meglátva a gépkocsit megelőzte, előtte keresztben megállt és az autóból kiszállva egy golfütővel közeledett a megállított autó vezetője felé. A sofőr ekkor ijedtében megfordult és Mosonmagyaróvár felé indult. A terhelt azonban utána eredt, őt nagy sebességgel megpróbálta az útról leszorítani, a szerető azonban ismét megfordult és Hegyeshalomba menekült. Itt a Fő utcán az elkövető az üldözött autót utolérte, azt előzve és vészfékezve a járművet a padkához szorította úgy, hogy közben az autók érintőlegesen ütköztek. A vádlott autója itt a füves területen megállt, így a másik sofőr a rendőrségre tudott menekülni.

Ezt követően a terhelt – indulattól fűtötten – az úttesten oda-vissza gyalogolt, miközben a kezében lévő golfütőt az arra haladó autók irányába lengette azért, hogy a vezetőket megállásra kényszerítse.

Mikor a vádlott észrevette, hogy a korábban leszorított járművezető rendőrökkel tér vissza a helyszínre, Ausztriába menekült, ahol azonban az autója leállt, így a rendőrök – külföldi kollégáik segítségével – elfogták.

Az ügyészség az elkövetőt öt bűncselekménnyel, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, rongálás bűntettével és rongálás vétségével, közúti veszélyeztetés bűntettével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja.

(Ügyészség.hu nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából