Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy tiszaújvárosi drogfutár Amszterdamban bukott le, aztán büntetését letöltve hazatért, és elmondta, ki volt a megbízója.

Egy 29 éves tiszújvárosi férfit 2014. augusztus 4-én az amszterdami repülőtéren ellenőrzés alá vontak a holland hatóságok, akinek bőröndjében 2,3 kilogramm kokaint találtak, ezért eljárás indítottak ellene.

Az eljárás során – bűnügyi jogsegély keretében – a KR Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai beszerezték a holland büntető eljárás iratait, kihallgatták az időközben - büntetésének egy részének letöltése után - kedvezménnyel szabadult férfit is. A szállító egyértelműen megjelölte és azonosította megbízójaként - a magyar nyomozók által felderített – Budapesten élő 25 éves nigériai férfit.

A büntetőeljárás adati alapján a 25 éves néger bírta rá a tiszaújvárosi férfit arra, hogy 2014. júliusában kiutazzon Madridon keresztül Bogotába, ahonnan repülővel többszöri átszállással egy csomagot kellett Madridba szállítania 4 ezer euróért.

A nyomozás adatai szerint a nigériai gyanúsított szervezte meg a 29 éves férfi utazását, továbbá a csomagban talált kábítószert is ő helyeztette el a bőröndben.

A gyanúsítottat 2015. június 2-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai fogták el, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

(HVG nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából