Ugrás a cikkhez
Reklám

Egyre több bevándorló próbál átjutni a Magyarország jelenlegi déli határán fekvő kerítésen. Csütörtökön 232, pénteken 134 betolakodót fogtak el a rendőrök. Idén ennél csak egyszer jöttek többen.

Az év első heteiben még naponta csak tíz határsértőt fogtak el, február óta viszont többször is meghaladta a kétszázat a kerítésnél próbálkozók száma.

A határsértők többsége magát afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak vallja.

Közben arról írt a sajtó, hogy a Görögországban ragadt migránsok Magyarország felé indulhatnak el. Muci Attila, az M1 tudósítója Szerbiából azt jelentette: naponta már több százan jutnak be Macedóniából az országba, és tartanak a magyar határ felé.

Frissítés: Sátortábor a röszkei tranzitzónában

Ismét jönnek a migránsok Szerbiából Magyarország irányába – hangzott el az M1 szombati műsorában.

Máté Roland, az MTVA helyszíni tudósítója elmondta: a röszkei tranzitzónában egy kisebb sátortábor kezd kialakulni. Itt a "menekültektől" ujjlenyomatot vesznek, fényképet készítenek róluk, és átesnek egy meghallgatáson. A brüsszeli terrortámadások óta naponta legfeljebb 20 új európai léphet be a tranzitzónába.



Ellenség a kapuknál

Elvben lezárult a nyugat-balkáni migrációs útvonal, és az országok szigorítottak a beléptetési rendszerükön, azonban - nem megerősített információk szerint - Macedóniából ismét 200-300 migráns érkezik Szerbia területére menetrend szerinti járatokkal, s ők Magyarország felé veszik az irányt. Állítólag Bulgáriából is érkeztek már migránsok Szerbiába - hangzott el a beszámolóban.

A hivatalos iratok szerint a betolakodók irakiak, afgánok, pakisztániak és koszovóiak.

Civil szervezetektől származó forrásokból úgy tudni, Szerbia már önkénteseket keres, mert nagyobb számban érkezhetnek migránsok az országba. Minden bizonnyal ismét egy kisebb menekültáradat veheti kezdetét – fogalmazott a tudósító.

(Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából