Ugrás a cikkhez
Reklám

A PDSZ kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett péntekre, és ma folytatódik a Tanítanék polgári engedetlenségi akciója is.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete péntekre kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett. „A kollégák szabad döntése, hogy a pénteki akcióban részt vesznek-e” – közölte a sztrájkbizottság. Az oktatási államtitkár korábban a Népszabadságnak azt mondta, retorzióra számíthatnak azok a tanárok, akik az iskolaépület előtt demonstrálva vesznek részt a megmozdulásban. Palkovics László szerint különbséget kell tenni azok között, akik csak sztrájkolnak, és azok között, akik – ahogyan két hete is – kimennek az iskolaépület elé, hogy kifejezzék tiltakozásukat.

A Tanítanék mai, szintén kétórás polgári engedetlenségi akciója a legutóbbi, egyórás megmozdulás folytatása. Akkor Pukli István, a demonstráció vezetője szerint legalább háromszáz intézmény vett részt valahogy a demonstrációban. (Két hete egy órán keresztül felfüggesztették a tanítást az ország számos iskolájában a tanárok reggel 8 és 9 óra között, hogy így tiltakozzanak a jelenlegi oktatási rendszer ellen. Több helyen kimentek az iskola elé szemetet szedni, máshol fát ültettek vagy egyszerűen csak élőláncot alkotva körbeölelték az épületet.)

(Híradó)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából