Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) megszüntetését, összes vagyonának elkobzását és pályázatainak felfüggesztését követeli.




Mirkóczki Ádám szóvivő csütörtökön segítőivel egy "rendőrség" feliratú helyszínelő szalagot húzott a bejárat elé, az ajtón egy "lopássorozat miatt zárva", illetve egy "Olcsó Romavoksok Önkormányzata" feliratot helyezett el, a kilincsre pedig egy bilincset akasztott.




Az akciót azzal indokolta: szerették volna egy kis időre "műveleti területté nyilvánítani" az intézményt a rendőrség helyett, és felhívni a hatóságok figyelmét arra, hogy a terrorizmus elleni küzdelem mellett a hazai köztörvényes lopássorozatokat is ideje lenne ugyanolyan elánnal kezelni.




A jobbikos politikus a Fidesz integrációs politikája szimbólumaként hivatkozott az ORÖ-re, amely szerinte lényegében arról szól, hogy "Farkas Flórián magát és barátait integrálja a Fidesz anyagi színvonalához". Hozzátette: a szervezet székházában nem történik más, mint okirat-hamisítás, sikkasztás, fiktív számlavezetés, lopás és adófizetők elképesztő mértékű megkárosítása. Mirkóczki Farkas Flórián "romaügyi" miniszterelnöki biztos közéletből távozását követelte, és felvetette Orbán Viktor kormányfő, valamint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felelősségét is.




Értékelése szerint az ORÖ-t be kell zárni mindaddig, amíg a felelősök rács mögé nem kerülnek, és "a cigány politikai elit meg nem tisztul a bűnözőktől". (Akkor tehát véglegesen be kell zárni - a szerk.)

(MTI nyomán, képek: Béli Balázs)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából