Ugrás a cikkhez
Reklám

Öngyilkosságot követett el vasárnap a Szegedi Fegyház és Börtönben – ismertebb nevén a Csillagban – a szentkirályszabadjai rémként, vagy más néven hurkos gyilkosként elhíresült Ember Zoltán. A börtönben ugyan még újraélesztették, és beszállították a klinikára, ott azonban már nem tudták megmenteni az életét, agyhalott állapotba került. A Délmagyar úgy tudja, egy lepedővel akasztotta fel magát.



Ember Zoltán
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztálya személyiségi jogokra hivatkozva nem erősítette meg, hogy Ember Zoltánról van szó, de nem is cáfolták.

– A jogerős szabadságvesztés büntetést töltő férfi önakasztást követett el, amit a felügyelet észlelt. Az egészségügyi személyzet azonnali és szakszerű segítségnyújtása után a fogvatartottat kórházba szállították, ahol később elhalálozott. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta – áll a megyei laphoz eljuttatott közleményben.

Embert többszörös gyilkosként ítélték tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre. A férfi 1991. október 12-én szabadult korábbi, hároméves börtönbüntetéséből, és már aznap meggyilkolt és kirabolt egy egyedül élő 85 éves férfit. Nyolc évvel később saját bátyját fojtotta meg puszta kézzel, majd 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben is megölt egy-egy idős embert.

Áldozatait leütötte, majd kezüket hátrakötötte, nyakukra hóhérhurkot kötött, és a kötél végét a bokájukhoz erősítette. Amikor az idős emberek magukhoz tértek, egyetlen mozdulattal saját magukat fojtották meg. Ember Zoltánt 2004 márciusában fogta el a Veszprém megyei rendőrség, két évvel később ítélték el.

Tavaly októberben a hummeres gázoló is a Csillagban lett öngyilkos: a Apátfalván szándékosan egy motoros rendőrt elgázoló Thomas R. B. nyugtatókkal vetett véget az életének.

(Délmagyar nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából