Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy volt fideszes képviselő cégétől vett három autót a pécsi önkormányzat, Páva Zsolt polgármesternek egy 12 milliós Volvo jutott, mindennel felszerelve. Fő a biztonság - magyarázta a beszerzést sajtósa, aki Toller László 2006-os balesetét is felemlegette (az MSZP-s előd négy év kóma után halt meg 2010-ben).

12 milliót fizet a pécsi önkormányzat egy luxusautóért, amit a polgármester használhat majd, és a két alpolgármester is új szolgálati kocsival járhat mostantól - számolt be az RTL Híradója szombat este. Az autó bruttó 17 millióba kerül a kereskedésekben. A két alpolgármesternek 6-6 millióért vettek kocsikat.

Mindhárom autót egy volt fideszes képviselő cégétől vásárolják, ő nyerte el ugyanis a meghívásos közbeszerzést. A három kocsi együtt 24 millió 890 ezer forint, de mivel az értékük valamivel alatta marad a 25 milliós határnak, nem kellett nyílt közbeszerzési eljárást kiírni.

A Híradónak Páva Zsolt azt mondta, fogalma sincs róla, miért épp egy mindennel felszerelt Volvót vettek neki, és a sajtósához irányította a riportert.

A sajtós pedig azt nyilatkozta, hogy azért volt szükség ilyen autót venni, mert a "fő szempont a biztonság", a polgármesternek "sokat kell utaznia", és "senki nem szeretné, hogy megtörténjen még egyszer egy olyan tragédia", mint ami Toller Lászlóval, Pécs egykori vezetőjével történt.

(HVG nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából