Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés az uniós százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani - nyilatkozta Csányi Sándor az OTP közgyűlése után.

Az OTP közgyűlését követő sajtótájékoztatón Csányi Sándor kérdésekre válaszolva elmondta, hogy miért tartja igazságtalannak, hogyha a "tisztességes" bankok állják a tisztességtelenek károkozásának számláját. Szerinte ez ugyanis úgy néz ki, mintha egy nem biztosított autóval okozott baleset után plusz egyhavi biztosítás befizetésével minden autóstól megkapná az új autó árát. A biztosítási összeg utólagos fölemelése 30 millióra tisztességtelen. Az OBA és a Beva összevonását nem elemezte a bank, de Csányi személy szerint szívesebben látná külön a két intézményt.

Az uniós pénzek terén nem tartom szerencsésnek - mondta Csányi -, hogy az a Miniszterelnökség alá tartozik. Ismerik a véleményemet Lázár Jánosról. Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés a százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani - tette hozzá.

Szóba került a Quaestor ügye, az, hogy Csányi éveken át együtt dolgozott Tarsoly Csabával. Csányi elmondta, 2010-ben a profi klubok jelölték Tarsolyt, nem ő választotta. Az elnőkségben aktív volt, a futball érdekében sokat tett, ami persze nincs összefüggésben egyéb tevékenységeével. De a Quaestort szakmai körökben mindig körüllengte bizonyos gyanú...

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy még nem eldöntött, mekkora bankkal marad jelen az OTP Oroszországban. A hitelkártya-értékesítéseket leállították, jelentős költségcsökkentéseket hajt végre a bank. Ukrajnában a két keleti régióban nincs üzleti tevékenység, ezen kinnlevőségekre száz százalékos céltartalékot képeztek. Amennyiben beindul a normál gazdasági működés, sor kerülhet tartalék feloldására. Ám, ha a legrosszabb, egy formális ukrán államcsőd jön, akkor az önmagában nem jelentene további veszteséget, sőt, ha ez fenntarthatóvá tenné az ukrán gazdaság működését, akkor az még pozitív is lehet.

(Napi.hu nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából