Ugrás a cikkhez
Reklám

Két közbeszerzést is behúzott a Közgép: februárban első pályázatát tudta megnyerni Simicska Lajos cége, így ez a hónap sem telik el anélkül, hogy az építőipari cég ne nyerjen el legalább egy állami megrendelést.

A Tokaj Konzorcium tagjaként a Közgép az „Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer teljes kiépítése” tárgyú projekt kivitelezési feladataiban vehet részt, derült ki a közbeszerzési értesítőből. A szerződést eredetileg 2,32 milliárd forintra becsülték, azonban a Tokaj Konzorcium végül 2,96 milliárdért építhet Bodrogkeresztúron szeméttelepet.

Egy útépítés is összejött

A Nol.hu értesülései szerint a Közgép nyert Nagykanizsán is. Mint írják, a 61-es főút várost elkerülő 3,3 kilométerét Simicska Lajos vállalkozása fejezheti be. A portál értesülései szerint a munkát már márciusban megkezdik.

2015 nem indult jól Simicska cégének

A Colas Alterra az elmúlt hetekben két közbeszerzést is elhappolt Simicskáék elől – előbb egy 2,5 milliárd forintos állami beruházást bukott el a Közgép, majd 3 millió forinttal licitáltak alá, és ott is alulmaradt a Colasszal szemben. Hétfőn derült ki az is, hogy a szakmában csak ellen-Közgépként emlegetett Duna Aszfalt egy kétmilliárdos debreceni közbeszerzésen megelőzte. Február közepén egy negyedmilliárdos közbeszerzésről maradt le Simicska cége, egy nappal később pedig egy 3,3 milliárdos tendert bukott el.

(Origó)



Friss hírek az elmúlt 24 órából