Ugrás a cikkhez
Reklám

Hiába háborgott a közvélemény, hiába az elismert sportolók rosszallása, úgy tűnik, a gyerekketrecharcoknak továbbra sincs vége - írja a Blikk.

Bár a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz, Felföldi Szabolcs – aki gyerekeket eresztett egymásnak, akik véresre csépelték ellenfeleiket – továbbra is várja a jelentkezőket küzdősportiskolájába.

A botrány kirobbanásakor többek közt Növényi Norbert (57) olimpiai bajnok birkózó és Bárdosi Sándor (37) olimpiai ezüstérmes birkózó is szót emelt a történtek ellen. Akkor úgy tűnt, ez elég lesz, mégsem így történt.




– Szeptemberben Felföldi Szabolcs és Lacza Ádám újra rendezni akart egy gálát, amit sikerült megakadályoznunk – mondta Marian György, a Magyar MMA Prémium Liga elnöke. – A szervező ugyanis nem tett eleget a sporttörvénynek és a védjegybitorlásról szóló szabályozásnak. Az, hogy megrendezhettek volna egy ilyen versenyt, azt jelenti, hogy mindenki elfordítja a fejét: a gyerekeket harcoltató egyesületek vezetői továbbra is szervezhetnek összecsapásokat.

A lap információi szerint a betiltott verseny szervezőjének főnöke, a Magyar Kempo Szövetség elnöke, Lacza Ádám megfenyegette Növényit, az MMA Országos Küzdősport-szövetség elnökét és Bárdosit, a Magyar MMA Prémium Liga főtitkárát is: azt üzente nekik, hogy elpereli tőlük a lakásukat is. Lacza ezt nem tagadta, azt pedig nem érti, miért baj, ha gyerekek küzdenek egymással.

– A szövetségen belül hatévesen már lehet indulni különböző versenyszámokban. A full contactos – teljes erővel végrehajtott – számok csak 16 éves kortól vannak, de ott is védőfelszereléssel – mondta.

A gyerekek versenyeztetése tehát továbbra is folyik. A bulvárlap riportere magát szülőnek kiadva utánajárt, mire számíthat egy kisfiú, ha szülei az egyesületbe íratnák be sportolni. A válasz szinte hihetetlen volt: fájdalomra, agresszióra és talán némi vérre is.




– Mindenféle korosztály jelentkezhet – közölte Felföldi Szabolcs, aki szerint még jót is tesz a kicsiknek pár ütés. – A gyereknek csak előnyére válik, de azzal számolni kell, hogy itt kemény pofonokat kap. Az órákon testi fenyítés is van, de az MMA-harcosoknak ez hasznukra válik.

(Blikk nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából