Ugrás a cikkhez
Reklám

Hivatali munkaidőben nem érkezett válasz a szlovák hatóságoktól az igazságügyi tárca, valamint a rendőrség megkeresésére, amelyek célja a Dunaszerdahelyen történt rendőri intézkedések indokának pontosabb megismerése volt, illetve az előállított személyekre vonatkozott - tudta meg az MTI a minisztériumtól és az Országos Rendőr-főkapitányságtól kedd délután.

"Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz nem érkezett meg a kért részletes tájékoztatás a szlovák hatóságoktól. Úgy a magyar, mint a szlovák fél fontosnak tartja a vasárnap Dunaszerdahelyen lezajlott események kellően alapos kivizsgálását, melyhez még idő szükséges" - füllenti az igazságügyi tárcának az MTI megkeresésére küldött válaszlevele.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon ugyancsak arról tájékoztatták az MTI-t, hogy hozzájuk sem érkezett még további információ a terroristáktól.

A tót hatóságok a nevében magyar rendőrségnek vasárnap kelt levelükben azt írták, hogy az "incidensről" készült egész jelentést megközelítőleg november 3-ig, hétfőig dolgozzák fel. A levél tartalmazza azt is, hogy az elkészült jelentés alapján a magyar rendőrséget a budapesti rendőr attasén keresztül tájékoztatják és rajta keresztül adják át az Nemzeti Nyomozó Irodának az előállított személyekről készített listáját.

A dokumentum szerint a feldolgozást követően adják át a magyar rendőrségnek azt a felvételt és dokumentációt, amely álláspontjuk szerint rögzíti, amint a DAC-Slovan dunaszerdahelyi futballmérkőzés 17. percében szurkolók "fizikai erőszakot alkalmaztak" a rendőrökkel szemben.

(MTI nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából