Ugrás a cikkhez
Reklám

A Légió Hungária közleménye:

Mozgalmunk felháborítónak tartaná még azt is, ha csak ötlet szintjén merült volna fel, hogy Budapest egy közterületét a kommunista terrorvezérről, Nelson Mandeláról nevezzék el. Hogy mindezt megszavazta a Fővárosi Közgyűlés, több mint lesújtó.




A Légió Hungária garantálja, hogy ha az újbudai önkormányzat is legitimálja a döntést, akkor a magyar néplélekből fakadó mindenkori szabadságszeretet és antikommunizmus jegyében gátja leszünk a gyalázatnak, és a társadalom immunrendszereként reagálni fogunk.

Hisszük és valljuk, hogy nemzetünk - számos egyéb tényező mellett - akkor lesz erős és egészséges, ha a felelős vezetők pozitívpéldakép-állításokkal egyengetik a közösség világnézeti fejlődését, így az alábbi javaslattal élünk számukra: azon jogos igényt kielégítve, mely szerint köztereink elnevezései tükrözzék a magyarság széles látókörűségét, illetve a dél-afrikai példát megtartva, az új park Eugène Terre’Blanche nevét viselje.

Az Afrikáner Ellenállási Mozgalom néhai vezetője, a fekete kontinens egy európai és keresztény gyökerekkel rendelkező mártírja elkötelezett képviselője volt a független búr állam létrehozásának, mely védelmet biztosíthatott volna annak a több tízezer afrikánernek, akik többek közt Nelson Mandela tevékenysége nyomán lettek ártatlan áldozatai egy évtizedeken átívelő, napjainkban is zajló faji alapú konfliktusnak.

Amennyiben a XI. kerületi önkormányzatnál felvetésünk értő fülekre talál, mozgalmunk magára vállalja az utcanévtáblák legyártásának költségeit, sőt társadalmi munka keretében ki is helyezzük azokat.

Kapcsolódó:

- Mi Hazánk: nem viselheti közterület Mandela nevét - interjúnk Toroczkaival

- Fehérgyűlölő Dél-Afrikát hagyott maga után a marxista Mandela, de a fővárosi közgyűlés parkot nevezne el róla





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából