Ugrás a cikkhez
Reklám

Halálra gázolt két embert egy személyvonat a kapuvári vasútállomáson, péntek délután - közölte a katasztrófavédelem.

A balesetben egy harmadik embert is elsodort a szerelvény, ő könnyű sérülést szenvedett.

A kapuvári hivatásos tűzoltók biztosítják a területet a rendőrségi helyszínelés ideje alatt, utána pedig megkezdik a műszaki mentést.

A munkálatok idejére vágányzárat rendeltek el a Kapuvár és Sopron között pályaszakaszon. Az utasokat pótló autóbuszok fogják szállítani Rábatamási és Sopron között.

(HVG)

Frissítés: Az első vizsgálatok szerint három utas helytelen pályaoldalon, tehát nem az állomás felőli oldalon szállt le a Budapest irányából Kapuvárra érkező InterCity-vonatról. Ezután a vonat kocsijait és a mozdonyt megkerülve, a vágányokon keresztül visszaindultak az állomásépület felé. Amikor a II-es vágányon az űrszelvénybe léptek, már elindult az InterCity-ről időközben lecsatolt mozdony, amely két embert elgázolt, egy harmadikat pedig elsodort. Ketten a helyszínen életüket veszítették, a harmadik személy enyhe sérüléseket szenvedett.

A Kisalföld munkatársának helyszíni jelentése szerint egy 80 éves és egy 70 éves asszonyt gázolt el a tolató mozdony, egyikük újcsanálosi, míg másikuk soproni. Egy idős férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

(Kisalföld nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából