Ugrás a cikkhez
Reklám

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt kezdeményezte egy 45 éves salgótarjáni nő és fia előzetes letartóztatását.

2016. május 8-án a reggeli órákban a "fiatalkorú" gyanúsított az édesanyjával közösen indult el dohányt venni Salgótarjánban egy dohányboltba. A boltba csak a nő ment be, ahol éppen ekkor fizetett a 71 éves, bottal járó idős asszony is. Az ügyészség megfogalmazása szerint "anyagi gondokkal küzdő" nő ekkor meglátta, hogy a néni pénztárcájában van egy 10 ezer forintos és egy 5 ezer forintos címletű bankjegy. A gyanúsított ekkor - még a sértett előtt - kiment a boltból és kint - az eltérő kultúrkörben megszokott metódus szerint - a kis csemetéjének is beszámolt a látottakról.

Közben a sértett is kijött a dohányboltból, akit gyanúsítottak lassan követni kezdtek, és közben a nő mondta purdéjának, hogy bármi áron vegye el a táskát a néni kezéből. A "fiú" ezt először nem akarta, végül azonban áldozata után futott, majd amikor utolérte, nagy erővel meglökte őt, és azzal a lendülettel a sértett bal kezében lévő táskát többször, erősen megrántva próbálta elvenni.



Az "anyagi gondokkal küzdő" nő a dohányboltban (hol máshol?) szemelte ki áldozatát

Az idős nő először fogta a táskát, de a rángatás és lökés hatására elesett, így azt a jól nevelt gyerek megszerezte és hazaszaladt vele, ahol a földszinti tárolóban elrejtette, előtte azonban a pénztárcából kivette a 15 ezer forint készpénzt. Ezt követően az anyja lakására ment, és ott átadta neki a jussát: 5 ezer forintot.



A zsákmányon "testvériesen" megosztoztak

A sértett a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

Az elkövetőket a rendőrség - közleményük szerint V. V. Ildikó 45 éves salgótarjáni lakost és "fiatalkorú társát" (nem biztos, hogy tévedés, bizonyos szubkultúrákban a gyermek [házas]társ is... - a szerk.) - rövid időn belül elfogta és őrizetbe vette.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottak előzetes letartóztatását az ügyészi indítványnak helyt adva – a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel – egy hónap időtartamra elrendelte.

(Ügyészség.hu - Police.hu nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából