Április 24-én, a szörnyű, nemzeti dohányboltban történt gyilkosság után Kaposváron tartott sajtótájékoztatót Ander Balázs országgyűlési képviselő és Kiss Tamás önkormányzati képviselő.

A sajtótájékoztató keretében Kiss Tamás elmondta, hogy az a fajta szerkezetváltás, amely sajnálatos módon bekövetkezett a rendőrségben, miszerint a bűnüldöző szervből pénzbehajtó szervvé vált a rendőrség, nem járható út. Nem a pénzbehajtás kellene hogy legyen az elsődleges feladat, hanem a bűnüldözés, hogy az ilyen tragikus esetek esélye minél kisebb legyen. Megoldás lehet a járőrlétszám növelése, ill. a rendőri életpálya vonzóbbá tétele.

Ander Balázs elmondta, hogy a megdöbbenés és a rettenet után, a mélységes szomorúság mellett, sokadszor is a részvét kell, hogy legyen az első. Az eset rávilágított arra, hogy a nemzeti dohányboltok elsötétítésével kapcsolatos szabályozás teljesen álságos, farizeus módon szemforgató. Hiába a köztéri kamerák, több mint 6000 üzletben sok ezer eladó van, akik semmi fajta biztonságban nem részesülnek, gyakorlatilag egy csapdahelyzetben dolgoznak, mintegy zsákmányként felkínálva magukat a potenciális bűnelkövetők számára. A törvényhozás felelős azért, hogy az ilyen gyalázatos bűntettet elkövető dúvadak, ha már az EU előírásai miatt nem részesülhetnek a jól megérdemelt halálbüntetésben, akkor soha többé ne járhassanak szabadlábon a társadalom tagjai között.

(KT)

Kapcsolódó: 22 ezer forintért kellett meghalnia a kaposvári eladólánynak - most már módosíthatják a trafiktörvényt