Ugrás a cikkhez
Reklám

A Hamász szerdán ismét bemutatott egy videófelvételt az egyik túszról, akit tavaly október 7-én raboltak el az Izrael elleni támadás során.

A videofelvételen az október 7-én a Gázai övezet közelében megrendezett technopartiról sebesülten elhurcolt 23 éves Hirsh Goldberg-Polin látható. Az áldozat amerikai-izraeli kettős állampolgár, hétéves kora óta élt Izraelben családjával.

Psychische terreur na 201 dagen gevangenschap.

Hamas publiceert de eerste video (in de bijgevoegde video een deel van de tekst) van Hirsh Goldberg Polin levend of toen hij nog leefde waarin hij de regering, het kabinet en gekozen functionarissen beschuldigt. Blijkbaar is alles… pic.twitter.com/7BTw2L5cXL

— Elly Turfkruier 🇮🇱 אלי טורפקרויאר (@EllyTurfkruier) April 24, 2024

"Százharminchárom izraeli elrabolt van a Hamász fogságában több mint 200 napja. Hirsh kiáltása az összes túsz kiáltása - elfogyott az idejük!" - közölte az elraboltak családtagjainak szervezete a videó megjelenése után.

"Izraelnek nincs több vesztegetni való ideje; a túszoknak kell az első helyen állniuk, nélkülük Izrael nem éled újjá és győzni sem fog" - tették hozzá közleményükben. "Mindannyiukat haza kell hozni - az élőket a rehabilitációra, a meggyilkoltakat a méltó temetésre"- hangsúlyozták.

Elrablása óta ez volt az első életjel Hirsh Goldberg-Polinról, akinek a kezét a videó tanúsága szerint amputálták. Édesanyját, Rachel Goldberg-Polint a múlt héten beválasztották a Time magazin 100 befolyásos embert tartalmazó 2024-es listájára annak a harcnak köszönhetően, amelyet a Gázában fogva tartott izraeli foglyok kiszabadításáért folytat.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából