Ugrás a cikkhez
Reklám

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és anyagi károkat szerdán London belvárosában. Az incidens a brit főváros leglátogatottabb, turistákkal zsúfolt belső negyedében történt.




A szerda délutánig elhangzott hatósági beszámolók szerint a Household Cavalry - vagyis a brit hadsereg egyik elitalakulata, a királyi családhoz kötődő rendezvényeken is gyakorta szereplő udvari lovasság - öt lova szabadult el és vágtatott végig a londoni belvároson, levetve lovasaikat.

Loose horses, one of which is covered in blood, run through London.

pic.twitter.com/2GL8jATxnm

— The Post Millennial (@TPostMillennial) April 24, 2024

Az egység a Buckingham-palota - III. Károly király első számú londoni hivatala - közelében, a Belgravia városrészben végzett gyakorlatokat, amikor a lovak valószínűleg egy építkezés zajától megijedve megvadultak.

A hétfős lovas alakulat az uralkodó júniusban esedékes hivatalos születésnapi ceremóniája, a Trooping the Colour rendezvényeinek előzetes próbáira készült.

Az egységből elszabadult öt ló London zsúfolt belvárosi utcáin végigvágtatva embereket sodortak el és járművekben - köztük egy városnéző buszban - okoztak jelentős károkat.

It genuinely baffles me how horses can run past thousands of people in London and not one person can catch them, they’re literally trotting and the white one is clearly lame. could swipe those reins so easily 🤦🏼‍♀️ pic.twitter.com/AHkMmlde06

— EvieNorman1 (@evie_norman1) April 24, 2024

A londoni mentőszolgálat szerda délutáni beszámolója szerint három helyszínről négy sérültet kellett kórházba szállítani; állapotukról egyelőre nem hangzott el hivatalos tájékoztatás.

A sérültek között van az egyik katona, akit lova levetett hátáról.

Az öt lovat délutánig sikerült ismét befogni. Többet közülük járókelők állítottak meg.

Distressed horses from the King’s Household Cavalry regiment are comforted by caring ppl after stampeding thru central London after being spooked. 💪 🐴🐴

pic.twitter.com/6ZkQ671GUU

— Black Semi Fascist (@BFacist) April 24, 2024

Az incidens közben legalább két ló is megsérült. A közösségi médiában megjelent felvételeken látszik, hogy az egyik ló testét vér borította.

A brit hadsereg ismertetése szerint a Household Cavalry különösen nagytermetű, erős lovakból válogatja állományát, mivel az alakulat lovai rendszerint nehéz menetfelszerelésű katonákkal a hátukon vesznek részt hosszú ideig tartó ceremóniákon.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából