Ugrás a cikkhez
Reklám

Megrongálták a liftet a budapesti Határ úti aluljárónál kedden. A sérült szerkezet biztonságosan nem használható, a helyreállítás hetekig is eltarthat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A tájékoztatást szerint április 23-án délután dulakodás tört ki a felújítás alatt álló Határ úti aluljárónál. A verekedés résztvevői betörték az aluljárót a felszínnel összekötő, az 50-es villamos végállomásánál elhelyezkedő liftakna felszíni ajtajának üvegét. Az esetet többek között a felvonó kamerája is rögzítette, így könnyen beazonosíthatók a rongálás elkövetői. A helyszínre érkező rendőrök előállították a rongálásban részt vevőket, a sérült személyeket pedig a mentőszolgálat munkatársai látták el.

A felvonót üzemeltető BKV Zrt. a történtek után, tekintettel a kialakult balesetveszélyes helyzetre, azonnal leállította a szerkezetet. A helyszíni szemle során a szakemberek megállapították, hogy a 2023. decemberében üzembe helyezett lift ajtaja olyan mértékben megrongálódott, hogy az ajtó szerkezet biztonságosan nem használható, javítása szükséges. Az üvegszerkezet legyártása és beszerelése hetekig is eltarthat.

A BKK hozzátette, hogy ugyan hamarosan befejeződik a Határ úti aluljáró felújítása, és a rekonstrukció során egy második lift is beépül a helyszínen, azt azonban még nem helyezték üzembe. Így a rongálás miatt az aluljáró átmenetileg akadálymentesen nem közelíthető meg, ideiglenesen csak a lépcsőkön keresztül érhető el.

(24)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából