Ugrás a cikkhez
Reklám

Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek szerda reggel - közölte az MTI-vel Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője nem sokkal dél előtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, 31 gyermeket vizsgálnak meg kórházban.



Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kiss Ádám elmondta: nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát - tette hozzá.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben.

Az MTI értesülése szerint az eset a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában történt.

Győrfi Pál az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az iskolához tíz mentőautót riasztottak, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen "komoly" sérülést nem találtak. A gyermekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, illetve enyhe torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk. A szóvivő hozzátette, hogy helyszíni orvosi beavatkozásra nem volt szükség, "egy autóbusszal, mentős kísérettel, szakvizsgálat céljából" 31 gyermeket szállítottak a Heim Pál gyermekkórházba.

Frissítés: nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére szerdán.

A BRFK kommunikációs osztályán elmondták, hogy az intézményben történtek miatt a BRFK XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Hozzátették: a katasztrófavédelem szakembereinek bevonásával folytatott eljárás célja, hogy tisztázzák, pontosan mi történt, mi okozta a szúrós szagot, illetve történt-e bárki részéről mulasztás.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából