Ugrás a cikkhez
Reklám

A zsidócsillag volt a témája a cukrászda sarkában ülő társaságnak. Persze érdekeltek voltak. Az újság fölé hajolva tárgyalták, hogy Párizsban közel 80.000 zsidónak tették kötelezővé a Dávid csillag, röviden zsidócsillag hordását. Hogy ez mégis embertelenség, így megcsúfolni a zsidókat.



Dávid-csillagot viselő barátnők Párizsban

Míg ezt a beszélgetést hallgattam, eszembe jutott az a sok szenvedés, mely magyarságuk miatt érte fajtánkat az elrabolt területen. Ott agyonlőtték, börtönbe lökték, jogaiból, javaiból kifosztották azt, aki ki merte tűzni a magyar nemzeti színeket. Üldöztetés járt érte, mégis rejtegettük, sőt, nem egy férfi és nő akadt, aki ruha színébe, virágcsokorba, valahova valahogyan belerejtette, belelopta a mi magyar voltunk szent színeit.

A zsidók, nemcsak a bibliai időkben, mikor valóban azok voltak, de most is a kiválasztott népnek tartják magukat, sőt külön hazát követeltek és kaptak is Palesztinában, a zsidók, akik jósorsukban olyan büszkén és brüszken zsidók, most felháborodnak, hogy nemzeti, faji jelvényüket viselniök kell.
Tudjuk, hogy nem feldicsőítés, nem tisztelettel való megkülönböztetés jele a zsidócsillag, amit most már sok országban viselniük kell. De kérdezzük: hol van a zsidóságból a magasabbrendűség, a lelki nagyság, mely a rossz sorsban is, áldozatokat vállalóan is fajtáját, nemzetét megváltóvá teszi más nemzetek, így a magyar nemzet fiait is?




Miért szégyenlik, hogy zsidók? Miért nem viselik, sőt miért nem követelik ki maguknak nemzeti jelvény viselését? Furcsa ügy ez. Elgondolkoztató. Külön hazát igen, de nemzeti jelvényt nem? Minden jogot, pozíciót igen, de egy kis szenvedést, egy kis martyromságot már nem? Széthull az a nemzet, mely olyan, mint a zsidóság. Szét kell, hogy hulljon az ilyen fajta, mely csak a bőséget vállalja büszkéit és kérkedve, mely ha hatalmat kap, akkor legázolná a világot, de ha egy kicsit szenvedést is kell vállalni, akkor sír, jajong, restelli fajtáját. Hol van ez a mai zsidóság a bibliaitól! Ha nem találja meg a hősi, a fajtát éltető lelkiséget a zsidóság, akkor még jobban szétzüllik és elpusztul. Még jókor lenne megmenteni magukat, de aki sírva viseli a zsidócsillagot, annak nem jön fel a csillaga többé soha.

Kitoloncolják az idegeneket Oroszországból - Sztalin zsidóellenes politikája

Győri Nemzeti Hírlap, 1937. június 11. 




London, jún. 10. MTI: A munkáspárti Daily Herald jelenti Moszkvából: Sztalin „a kémeket, rombolókat és a nép ellenségeit” most az idegen kommunisták között keresi, akik külföldről menekültek Oroszországba. Minden idegen, tekintet nélkül múltjára vagy politikai irányára, gyanús és mindegyiket kitoloncolják Oroszországból.

A legtöbbjük német, lengyel és osztrák kommunista menekült. Nemrég két német kommunista csoportot tartóztattak le. Az egyik tizenhat, a másik hat tagból állt. A letartóztatottak között van több német volt kommunista képviselő.

London, jún. 10. MTI: A Morning Post helsinki jelentése szerint Sztalin újabban heves zsidóellenes politikát folytat. Moszkva utcáin ez a jelszó: A vörös hadseregben csak tiszta orosz fajúaknak van helyük. Jagoda letartóztatása és a trockijista per kapcsán most erősen a zsidók ellen fordult a hangulat. A cseka négy legbizalmasabb vezetőjét letartóztatták, mindegyikük zsidó. Az elmúlt hetekben a vörös vezérkar és a vörös hadsereg összes zsidó származású tisztjét megfosztották rangjától. Az összes állami hivatalokból, intézményekből a legnagyobb erővel folyik a zsidók eltávolítása.

(Kuruc.info)



Friss hírek az elmúlt 24 órából