Ugrás a cikkhez
Reklám




Minden ráhordott mocsok és hazugság ellenére Horthy Miklós igazi államférfi volt. Tisztességes, becsületes, hazáját mélyen szerető, s talpig úriember - írja alig egy hónappal ezelőtt Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban. Megjegyzi ugyan, hogy ezelőtt úgy tizennyolc évvel egészen más hangon írt a kormányzóról (s terjesztette maga is a szóban forgó hazugságokat, mint kiderül) - de az most nem érdekes.

Most ugyanis az volt érdekes, hogy, miután Lipusz Zsolt bátorkodott kiállni portálunkon Szálasi Ferenc igazsága mellett, Bayer úgy érezte, jól jönne ki abból a kísérletből, ha ezt megpróbálná felhasználni a nemzeti radikálisok és a Jobbik ellen, a Fidesz (és hát Orbán Viktor) védelmében - mégpedig a Magyar Hírlapban. Merthogy Zsolti barátunk a 168 óra, a Népszabadság és a Magyar Narancs után most éppen ide ír. Többet fizetnek ugyebár, mint a Magyar Nemzetnél, ezért ment át az Echóhoz is a HírTV-től - s lett Vámos kollégája.

Szóval az SZDSZ után most éppen a Fidesz mellett kardoskodunk, méghozzá úgy, hogy párhuzamot állítunk fel: a Szálasiékat tisztelő Jobbik ("kikövetkeztetve" ezt egy Lipusz-publicisztikából) a nyilasok mai megfelelője, a Fidesz (pontosabban a Vezénylő Tábornok Úr) pedig Horthyé. Nem tettük oda, hogy a Horthyt tisztelő Fidesz, mert ennek semmi jelét nem láttuk, legutóbb viszont történetesen éppen a Jobbik szervezett emlékfelvonulást a tiszteletére.

Bayerünk felelevenít egy történetet is, mely szerint 1939. március 15-én egy operaházi előadás során egy csoport a Horthyék által bebörtönzött Szálasi szabadon bocsátását követelte, a kormányzó pedig saját kezűleg "teremtett rendet". (Így szeretné Orbán Viktor is egy-két pofonnal hazaküldeni a gárdistákat, mint tudjuk.)

Így vonjunk párhuzamot a mai eseményekkel, innen nézve értékeljük mindazokat, "akik törvényen kívül helyezik magukat" (ez lenne ugyanis a Jobbik, csak éppen az nem derül ki, hogyan helyezi törvényen kívül magát a bejegyzett, törvényesen működő párt) - javasolja Bayer, egyértelművé téve, Szálasi a "kommunista" szenny másik fele szerinte, a nyilasok pedig a bolsevikok, Kun Béláék sorának folytatói.

Van azonban egy apróság, ami nem zavarja Zsoltit. Mint a munkahelyek és a politikai oldalak könnyed váltogatásából ez kitűnik, ő nem ad kicsire. Ez az apróság pedig az, hogy történetesen visszájára sül el a párhuzam-gyártás. Horthy ugyanis - hite szerint - a nemzeti szuverenitás védelmében lépett fel a nyilasok ellen, akik szerinte idegen érdekeket szolgáltak. A kérdés csak az, ha a kormányzó visszatérne egy-két pofonosztásra, vajon a Fidesz vagy a Jobbik részesülne-e belőle. Az a Fidesz, mely holokauszt-emléknapot ugyan bevezet, de a trianoni évfordulónak még a hallatán is kivonul a parlamenti ülésről (mely diktátum jóvátételéért éppen Horthy tett a legtöbbet), amely kommunista ügynököknek tervez miniszteri tárcákat adni, maffiózót téve a Belügy élére, amely ugyanúgy támogatja a zsidó felvásárlást, mint az MSZP, amely olvasatlanul megszavazta a hazánk relatív függetlenségét is felszámoló lisszaboni szerződést, amely egészen a 2004-es népszavazásig minden erejével a magyar állampolgárság visszaadása ellen harcolt, s azóta se tett érte semmit, amely megszavazta Románia feltétel nélküli EU-tagságát, amely aláírta a magyar föld eladhatóságát - inkább nem soroljuk, mert elolvashatatlanul hosszú lenne írásunk. Még egy fél mondat: vagy pedig a Jobbik, mely az erős, magyar kézben tartott államért és a történelmi jóvátételért küzd...

No de kicsire nem ad Bayer barátunk, vegyük már észre. Hasonló apróság, hogy, mint már említettük, a hivatkozott cikkecskében félszájjal előrebocsájtja: "úgy tizennyolc esztendővel ezelőtt még egészen más hangon írtam a kormányzóról. Illetve nem is igazán róla" - ködösít. Hogy nem igazán róla szól-e a "Horthy embertelen és tisztára moshatatlan rendszere" megfogalmazás, eldöntheti a kedves olvasó, mellékeljük ugyanis a szóban forgó, Népszabadságban megjelent mocskolmányt, mely a kormányzó újratemetésének alkalmából született, s mely az akkori magyargyalázás egy tipikus példája.
Ugyancsak apróság, hogy azt hazudja a mondat folytatásában: "hanem arról a tényről, hogy a magát „népinek” meghatározó akkori MDF Horthy újratemetéséről határozott", közben pedig az egész nemzeti érzelmű magyarságot, a "gyökértelen és identitás nélküli embereket" próbálja "leírni" és nevetségessé tenni ennek apropóján. 

Olvassa a kedves olvasó, hogyan fordul 18 évenként 180 fokosat Bayer Zsolt, és közben gondoljon arra: az ilyen és ehhez hasonló, büntetlenül maradt zsidó szennyiratok engedtek szabad utat a ma tomboló magyarellenességnek, s juttattak abba a szellemi-erkölcsi fertőbe, amelyben az ország van.

Bizony, ideje lenne kiosztani pár pofont a magyarelleneseknek, a hazaárulóknak, a nemzetgyalázóknak, a pénzért köpönyeget forgatóknak. Ezek a pofonok 1945 óta váratnak magukra. De már nem sokáig.





Kuruc.info

Kapcsolódó:

- Olvasónk kiosztja Bayert, amiért a radikat mocskolja

- Olvasónk Bayer erőlködéséről: kilóg a disznóláb!

- Népszabadságos Bayer: a Turult meg szabad gyalázni, szent cipőinket nem; MSZP-SZDSZ-es a Kuruc.info

- Újratöltve: Bayer: "hirtelen jó ötletnek tűnt a Népszabadsághoz igazolni"

- A Kurír, a Néphazugság és a Magyar Narancs után Bayer Széleshez igazol
- Bayer szerint jó a mostani alkotmányunk
- Bayer és Csermely együtt gajdolt Thürmerrel Kádár kihantolása miatt
- Olvasói nyílt levél Bayer Zsoltnak
- Gerő és Bayer támadja a Kuruc.info-t – Bayer bedobta a Boross-érvet
- Sárközy is keresztény – ahogyan Bayer sváb...
- Kit sirat Bayer Zsolt?
- Kicsoda Bayer Zsolt?


Friss hírek az elmúlt 24 órából