Ugrás a cikkhez
Reklám

Az elmúlt hétvégén játszott felkészülési mérkőzést Németország Törökország ellen, s nem is az eredmény volt különös, mert az elmúlt időszak eredményei alapján annyira már nem is volt meglepő, hogy Németország kikapott 3-2-re Törökországtól, hanem, hogy maguk a német játékosok nyilatkozták azt, hogy úgy érezték, mintha idegenben lettek volna a berlini Olympiastadionban.

Ennek oka pedig nem más, hogy 45-50 ezer török szurkoló foglalt helyet a lelátón, ami jócskán több, mint a stadion fele, és olyan hangulatot teremtettek, mintha a török válogatott játszott volna hazai pályán. A török szurkolók egyébként nem csak a szurkolásban jeleskedtek, hanem ki is fütyülték a német csapatot, ami rendkívül beszédes, ugyanis a stadionban lévő törökök mind németországi törökök. Akiknek a felmenőik a 60-és és 70-es években érkeztek mint vendégmunkások...

S itt álljunk meg egy pillanatra!

A fideszes-megafonos megmondóember, Apáti Bence is véleményt nyilvánított a német-török meccs kapcsán, mégpedig az alábbit:




A kép magáért beszél, valóban fájdalmas látni, hogy a szebb napokat megélt Németország, Európa egyik legnagyobb kultúrnemzete hogyan veszíti el német jellegét, de fókuszáljunk a bejegyzés aljára odaszúrt mondatra: kinek mit intézett a kormánya, ugyebár. Ez egy idézet Orbán Viktortól. Apáti Bence ezzel arra utal, hogy a magyar kormány bizony "nem intéz" nekünk ilyesfélét. Valóban nem?

Ha már törökök, pont nagyon egybevág a helyzet a most zajló magyarországi eseményekkel. Annak idején, a 60-as és 70-es években valószínűleg a képen látható törökök felmenői is vendégmunkásokként érkeztek Németországba. Az volt az ígéret, hogy csak dolgozni jönnek. Nem maradnak sokáig. Nem lesz ám családegyesítés. Nagy lesz a szigor, miegymás, de azért kell az olcsó munkaerő. Itt az eredménye. Az első generáció dolgozni jött, a második már inkább segélyen élt, a harmadik meg nem nagyon veti meg a bűnözést se. És kifütyüli a befogadó ország nemzeti csapatát (amely egyébként szintén bővelkedik török származású játékosokban).

Rétérve napjaink Magyarországra, pont az zajlik, ami a németeknél pár évtizeddel korábban. Megszámlálhatatlan mennyiségben érkeznek a vendégmunkások, s ezt minfenféle kommunikációs trükkel igyekszik elkendőzni a kormány. Úgyhogy az a szomorú valóság, hogy a kormányunk pont azt intézi nekünk, amit a korábbi német kormányok már elintéztek a németeknek. Jobb lett volna inkább csendben maradnia Apáti Bencének.

Lantos János - Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából