Ugrás a cikkhez
Reklám

Az igazmondás és az elvhűség hosszú távú befektetésnek számítanak. Mint ahogy a félretett pénz sem azonnal térül meg – sőt, lehetnek hullámvölgyek is – az előbbi két, nemes tulajdonság is idővel érik csak be. Következetességünk gyakran sodorhat minket nehéz, olykor kellemetlen helyzetekbe, de a kitartásnak végül mindig megvan a maga jutalma (s mondjuk az sem utolsó előny, hogy aki nem hazudik, annak alvás helyett nem kell éjszaka azon gondolkoznia, kinek mit mondott). A jelen jobbikosainak sajnos már nem adatik meg ez az isteni ajándék, már maguk sem tudják, mikor mit mondtak, vagy írtak. Az "antiszemita" Bíró László is ilyen, akivel egyrészt korántsem az a probléma, amit a zsidókról mondott és aki minden "álakadályoztatás" ellenére simán behúzhatja a körzetét. Mert hát ez egy ilyen világ, a demokrata légkörben nem az elvek diktálnak.

Amikor Jakab Péter hisztizett egy sort, hogy "ellehetetlenítik" a (balliberális) ellenzéket az időközi választáson, már tudtam, hogy egy szava sem igaz. Többször eljátszották ezt már, túllicitálva még az "ősbalos" pártokat is ("megbüntetett az ÁSZ, a Jobbik sorsa a tét, kérlek adakozz" és társai). Hogy ez a felesleges hiszti mire volt jó, csak az ördög tudja. Új szavazókat nem nyertek vele (pedig tudtommal a demokratáknak ez szokott lenni a mindenekfelett álló cél), akik pedig eddig is képesek voltak ezekre szavazni, azok akkor is rájuk szavaznának, ha Bíró Lászlóról még tízszer ennyi "lejárató anyag" kerülne ki.



Bíró László még tükörbe tud nézni? (Forrás: Bíró László hivatalos Facebook-oldala)

Pedig amit Bíró mondott a zsidókról, még helytálló is, ráadásul Horthy Miklós közbenjárásának köszönhetően Budapest teljes joggal viselheti a Judapest nevet, ehhez elég egy laza sétát tennünk a VII. kerületben. Csak hát attól, hogyha valaki ezeket kimondja, még egyáltalán nem lesz "antiszemita", még akkor sem, ha az egybites, már-már zavarba ejtően unalmas, politikailag korrekt közbeszéd ezt is mondja. A hazai zsidóság jelentős részének támogatását élvező Fidesz persze rögtön bevetette az ekkor használatos paneleket, a baloldal pedig kénytelen-kelletlen kitart Bíró jelölése mellett, mert nagyon jól tudják, hogy a régióban a Jobbik az egyetlen párt, amely labdába rúghat a ballib pártok közül.

De mi volt az ára annak, hogy Gyurcsányék ne hátráljanak ki a jobbikos politikus mögül? Bíró egy olyan "bocsánatkérő" bejegyzést írt a saját oldalára, amit még Kulcsár Gergely is megirigyelhetne. "Botlás" helyett már "bűnről" beszél, "keresztény, istenfélő" emberként pedig pont azok bocsánatát kéri, akiknek semmi köze Istenhez. Nekem pedig a Jobbikhoz nincs semmi közöm, de még így is olyan szekunder szégyenérzet fogott el a bejegyzése láttán, hogy a hányinger kerülgetett tőle.

De akkor fordítsuk meg a dolgot és vetítsük ki az egészet szigorúan pragmatikus síkra, félretéve az értékelvűséget: valóban olyan embert akarnak a választók álomfizetésért a "Nemzet Templomába" küldeni, aki a saját politikai kijelentéseit sem vállalja és nyíltan szembemegy akár saját magával is, ha a pillanatnyi érdekei úgy kívánják? Mi a biztosíték arra, hogy 3-4 év múlva nem fordul azok ellen, akik most majd rá szavaznak, vagy akikkel szövetkezett? A lágygerincű embereket előszeretettel használják eben a magából kivetkőzött, elvtelen világban, viszont garantálom, hogy szeretni sehol sem szeretik, bízni pedig végképp nem bíznak bennük. Még a pillanatnyi szövetségesek sem.

Hangsúlyozom, hogy hibázni mindenki hibázhat, mindenki mond olyat, amelyet később már megbán. Emberek vagyunk, nem istenek, és néha-néha (vagy akár sokszor) megbotlunk, mert így lettünk megteremtve. Viszont az apátia – amire Bíró hivatkozott – számomra ott kezdődik, hogy az embernek rossz napja van, vagy valami rossz éri, ezért 5-6 felessel többet iszik a kelleténél a helyi kocsmában, nem ott, hogy szembefordulunk a saját világnézetünkkel, elveinkkel. Ugyanis az utóbbi egyáltalán nem a botlás kategóriába tartozik, hanem egészen máshova, persze nem azért, amiért Hollik István, Slomó egyik kedvence mondja, hanem pont az ellenkezője miatt.

Ahogy szerte Nyugat-Európában fehérek is képesek voltak letérdelni a Black Lives Matter terroristái előtt, közvetve most Bíró László is "letérdelt" a politikailag korrekt demokraták akaratának. Mondanám, hogy kár érte, de most őszintén, mégis mi mást várnánk 2020-ban a Jobbiktól? Ha Bíró úr istenfélő ember, akkor most félhet csak igazán, nem a korábbi kijelentései miatt.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info

Kapcsolódó:

- Apátiában volt szegény összellenzéki ballikos, ezért tetűcsúszdázta le a zsidókat - de már elmúlt

- Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából