Ugrás a cikkhez
Reklám

A Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX gondolt egy nagyot, és pár nappal ezelőtt a Karmelita kolostor elé felírták, hogy „kokainkormány”. Sőt a tegnapi napon már Egerben is üzentek ekképpen a Fidesznek, ott „Isten, haza, család, kokain, kurvák, közpénz” feliratot festettek a helyi irodájuk elé.



A Karmelita kolostor előtt

Nyilvánvaló, hogy egy keresztény és jobboldali értékrendet valló mit gondol Borkai dolgairól, mely már az unalomig lerágott csont kategóriája, ebbe jómagam már nem is megyek bele, semmi újat nem tudok hozzáfűzni. De valahogy, amikor láttam e képsorokat, az jutott eszembe, Belzebubbal vajon ki lehet-e űzni az ördögöt?



Ez pedig az egri alkotás

Mert van annak egy diszkrét bája, amikor az a Momentum veti a szemére a kokainozást bárkinek is, amely maga szintén a drogliberalizáció talaján áll. Jó, jó, persze biztos nem legalizálnák a „kólát” (ahogy kispesti cimboráik nevezik), amíg a fű sem az, így egyelőre „csak” a kannabisz van napirenden… Mert ugye emlékszünk rá, hogy pont a TizenX volt néhány héttel ezelőtt az, amelyik verte a tam-tamot, amikor valakit drogfogyasztásért felelősségre vontak. Szóval némiképpen mégiscsak visszás ez, főleg annak tükrében, hogy Borkaival kapcsolatban, istenigazából akár tetszik ez nekik, akár nem, de nem láttunk bizonyítékot a drogfogyasztásra. Az ígéretek ellenére sem.

Aztán kényszeredett mosolyt csalt azt is arcomra, mikor olvastam, hogy számon kérik a kereszténységet. Mármint „kamukereszténységnek” nevezik, aminek ez esetben megint csak van alapja, no de pont az a Momentum von kérdőre, mely az egykori SZDSZ legméltóbb szellemi örököse? És abban megegyezhetünk, hogy a rendszerváltás óta a politikai életben nem volt kérlelhetetlenebb ellensége a kereszténységnek, mint a „szabad madarak”, de nem gondolnám, hogy a belpesti romkocsma töltelék momentumosok, mikor vasárnap felriadnak, és kitisztul agyuk az előzői napi füvezéstől, rögvest első dolguk volna vasárnapi szentmisére sietni.

Ugye nem várják, hogy ezt komolyan vegyük.

No meg aztán, ha picit tisztább tudatállapotban lettek volna a momentumos „aranyifjak”, lehet, hogy pár kerülettel odébb élték volna ki művészi hajlamaikat. Egész pontosan Kispesten, például a helyi polgármesteri hivatal előtt. Ott ugyanis bizonyíthatóan jelentős tényezője a sztorinak a kokain, de erről biztos beszéltek már azóta az érintett Lackner Csabával és társaival. Persze ne legyek álnaiv, mivel a Momentum része a nagy balliberális trágárkoalíciónak, erről nyilván jobb hallgatni.

Sok mindent megértek, ezt is, csak akkor srácok, nem kellett volna pont a kokainnal jönni, mert ez így igen nagy öngól. Mert ha emitt „kokainkormány” áll velünk szemben, akkor rájuk egész nyugodtan ráaggathatjuk a „kokainkoalíció” megnevezést.



A bátor ifjak

Nem mellesleg, aki nem kér egyikből sem, annak is számos helyen lesz lehetősége egy harmadik, ha úgy tetszik, kokainmentes útra szavazni holnap. Én ezt javaslom mindenkinek.

Lantos János – Kuruc.info

Kapcsolódó: Zsák a foltját: "Adria hőse" ellen tüntetett Győrben az ellenzéki massza





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából