Ugrás a cikkhez
Reklám

Borkai Zsolt polgármester ellen tüntettek szombaton kora este Győrben a városháza előtt, ahol az ellenzéki felszólalók mindegyike azt hangoztatta, hogy a polgármester foltot ejtett a megyeszékhely becsületén.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy "maffiakormány" irányítja az országot, amelyet 2010 óta "meglopnak, megcsalnak és széthazudnak". (2010 előtt bezzeg nem loptak, sőt minden rendben volt, azért jött létre először szavakban Gyurcsányék ellen is a Momentum, de a Koncsitájukat még gerinctornából is felmentették - a szerk.)

A Fideszre az "értékmentesség, üresség, és maffiakormányzás" a jellemző, a "borkaizás nem kisiklás, hanem maga a cél a Fideszben", ahol teljes káosz és morális válság van - hangoztatta.



Fotók: Marjai János/24.hu

Hozzátette, hogy garantálja, aki momentumosként lopni merészel, az megy, először a pártból, majd a bíróság elé, végül a börtönbe.
"Rajtunk múlik holnap, hogy kiben bízunk meg annyira, hogy újabb öt évre Győrt vezesse. A város tisztességes, lakói megérdemelnek egy tisztességes, botrány és korrupciómentes önkormányzatot" - fogalmazott.

Mi a Momentummal nem kokainra és kurvákra költenénk a közpénzt, hanem egészségügyre és bérlakásokra – ezt is az amúgy drogliberálizáció-párti Momentum elnöke (amit persze először "csak" dekriminalizációként próbálnak csomagolni) mondta, de a szemérmes MTI nem merte idézni.

Kendernay János, az LMP társelnöke azt hangoztatta, hogy a köz szolgálata a bizalomra épül, amelynek alapja a tisztesség. A köz szolgálata feltételezi a tisztakezűséget, a feddhetetlenséget. Győr ma szimbóluma lett mindannak, ami évek óta körülvesz minket az országban: a leplezetlen hatalmi gőgnek, a bizalommal való visszaélésnek és a közösség meglopásának - mondta.




Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője beszédében kitért arra, hogy október 8-án a párt négy képviselője kilépett az ellenzéki összefogásból Győrben. "Ők besározták a Jobbik nevét" - mondta, majd hozzátette, hogy gerinctelennek tartja őket, a Jobbik továbbra is az ellenzéki összefogást támogatja. (Ami ugyanúgy nem kompatibilis a gerincességgel - a szerk.)

Hangoztatta, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek le kellett volna mondatnia Borkai Zsoltot.

Prollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke azt hangoztatta, hogy Borkai Zsolt méltatlan a város vezetésére. Holnap a "becstelenek és a tisztességesek harca" lesz - tette hozzá. (Ezt zárt térben aligha merte volna kimondani... - a szerk.) Kitért arra, hogy a párt feljelentést tett tiltott pártfinanszírozás miatt pénteken, mert álláspontjuk szerint a polgármesteri hivatalból érkezett korábban egy fideszes fejléccel ellátott levél, arról, hogy hol és mikor tartják a Fidesz pártgyűlését, amelyen megválasztják a helyi jelölteket.




Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője azt mondta, hogy Borkai Zsoltból akkor sem lesz többé polgármester, ha vasárnap mégis ő nyeri meg a választást, utódját a miniszterelnök jelöli majd ki. "Nincs helyben olyan ember, aki pótolni tudná őt, nincs olyan fideszes, aki vállalható lenne a következő öt évben, ezért Orbán Viktor Budapestről akar egy másik fideszes bűnözőt idetenni" - mondta.

Glázer Tímea, a győri ellenzési összefogás polgármesterjelöltje azt mondta, hogy Borkai Zsolt akkor is veszíteni fog, ha holnap nyer, mert a Fidesz arra készül, hogy az első adandó alkalommal leváltsa.

A mintegy egyórás, békés tüntetésen Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő beszédét a városháza lépcsőjéről egy ellentüntető bekiabálásokkal szakította meg, amire a tüntetők közül néhányan odamentek. Kisebb vita alakult ki, majd a szervezők és a rendőrök kivezették a férfit a tüntetés helyszínéről.




Ez volt az MTI tálalása, a liberális 24.hu ez utóbbi jelenet kapcsán másként fogalmazott:

Bede Zsolt, a kormánypárti provokátor (legutóbbi akciójával pár napja egy műpénisszel provokálta Karácsony Gergelyt és Alföldi Róbertet) bekiabálással megzavarta a felszólaló jobbikos vezetőt, Szilágyi Györgyöt. A tömeg kis híján meglincselte Bedét. Rendőri segítséggel kituszkolták Bedét a tömegből.

(Kuruc.info - MTI - 24.hu nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából