Ugrás a cikkhez
Reklám

A héten megjelenő Magyar Narancs interjút közöl Nádasdy Ádámmal. A liberális alapállású, zsidó költő, műfordító, esszéista, nyelvész, egyetemi tanár a hazai közélet közismert homoszexuális figurája, aki nemrég jelentette be, Londonba költözik „párjához”, aki szintén férfi. A Magyar Narancs honlapja rövid részletet közöl az interjúból. A szövegből megtudtam, barom vagyok. Mert én is provokatívnak éreztem a Coca-Cola „érzékenyítő” plakátjait. A Coca-Colát viszont nem bojkottáltam, mert eddig sem fogyasztottam a cég termékeit.Fotó: Oláh Gergely Máté

Nádasdy Ádám azt mondja, ha a plakátokon csókolózó homoszexuálisokat látott volna, azt ő is provokatívnak érezte volna. Szerinte az italcég mostani plakátkampánya nem volt ilyen:

Ezt nem érzem provokatívnak, ezt csak a barom érzi annak. Vagy a barmok, nyilván sokan vannak. Itt épp arról van szó, hogy egy plakát hallatlan tapintattal kiszolgálja a közízlést.

Gondolkodjunk el egy kicsit. Nádasdy Ádám többször elmondta, ő liberális ember, tehát tiszteli az övétől eltérő véleményeket. Az idézett szövegrészlet azonban kifejezetten diktatórikus gondolkodásról árulkodik. Nádasdy a saját érzékenységét tekinti megfellebbezhetetlen mércének, ebből az alapállásból ítélkezik, s nevez baromnak olyanokat, akiknek a provokáció mibenlétéről más a véleményük.

Nádasdy nem egy bizonyos gondolkodásról, világnézetről mondott véleményt (ezzel nem lenne semmi baj), hanem embertársai egy bizonyos csoportjáról. Embereket nevezett baromnak. Ez pedig gyalázat. Természetesen nem sértődtem meg, ismerem valamelyest a Nádasdyra is oly jellemző zsidó gőg természetrajzát. „Nem adhatok mást, csak mi lényegem” – mondja Lucifer Az ember tragédiájában. Nádasdyra is érvényesek Lucifer szavai.

Van azonban más is a Nádasdy-interjúban. Mai Luciferünket idézem:

Beszélgettem Majtényi László exombudsmannal, mondta, hogy tulajdonképpen nagyon jót tesz a liberális erőknek egy ilyen barom ember, aki azt mondja, hogy bojkottálja a Coca-Colát.

Majtényi László is liberális, ráadásként zsidó is, ez nem minősítés, csupán tényközlés. Róla mondta az atv egyik műsorában a szintén zsidó dr. Kende Péter, hogy a volt ombudsman (akit bizonyos körök államfőnek jelöltek) szemmel láthatóan zsidó. Most azt olvassuk, hogy a szemmel láthatóan zsidó Majtényi baromnak nevezi azt, aki bojkottálja a Coca-Colát.

Két liberális zsidó, két barmozás. Én nem nevezném baromnak sem Nádasdyt, sem Majtényit. Pláne nem nyilvánosan. De szabadság van, lehet barmozni nyugodtan. S ha liberális zsidó barmoz, nincs fölháborodás. Ilyen a világ.

Köszönöm a barmozást, kedves Nádasdy Ádám. Szívesebben vagyok barom, mint liberális és homoszexuális zsidó.

B. - Kuruc.info

Frissítés: Helyreigazítás

"Én csak egyszerű buzi vagyok" - vallotta magáról néhány hete Nádasdy Ádám, mi pedig kénytelenek voltunk neki igazat adni. Ezzel - bár szinte egy platformra keveredtünk - talán barátokká még nem váltunk, mégis úgy érezzük tisztességesnek, hogy a fenti cikkünkhöz írt helyreigazítását is közöljük, melyben a nyelvész, költő és műfordító egyértelműsíti, hogy nem Majtényi László barmozott az említett interjúban, hanem ő. A tévedésért tisztelt olvasóink, illetve az érintettek elnézését kérjük! De adjuk is át a szót Nádasdy Ádámnak:

Tisztelt Kurucinfó!

Kötelességem közölni, hogy az Önök által egy interjúmban kifogásolt – valóban szokatlanul erős – „barom” jelzőt nem Majtényi László mondta, hanem én. Az interjúban ezek szerint félreérthetően fogalmaztam, ez az én hibám. Tény azonban, hogy a tiltakozó akció során elhangzott némely állítás – hogy a melegség terjeszthető vagy reklámozható dolog, vagy hogy köze volna a pedofiliához – teljesen téves és félrevezető, magyarán baromság.

Tisztelettel

Nádasdy Ádám

Korábban írtuk: Londonba költözik a ballibek egyik celebbuzija, de a felvonulásra 72 évesen is visszajön, mert lehet az utcán csókolózni

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából