Ugrás a cikkhez
Reklám

Bizonyára nem én vagyok az egyedüli, akinek feltűnt az elmúlt hetekben, hogy egy bizonyos, magát Dikh TV-nek nevező csatorna hirdeti indulását országszerte, mégpedig óriásplakátokon keresztül. Ez a csatorna deklaráltan cigány. Nyilván a megnevezése finoman szólva is megmosolyogtató, de ha valaki felteszi a kérdést, veszélyes-e vagy sem, rövid úton érkezik a válasz: ha valakiknek van ennyi pénze, hogy teleszórják óriásplakátokkal az országot, azok mögött vannak valakik. Ez pedig így már valós veszélyforrás.Úton-útfélen ezeket látni… Valaki meg is elégelte (kép: Ikvahír)

Tehát foglalkozni kell vele.

A holnapjukon erről releváns információkat nem találunk, csak a címüket és a telefonszámukat, illetve megtudhatjuk, hogy 2015-ben indult, akkor még csak online televízióként. Egyébként a Facebookon és akár a YouTube-on meglehetősen nagy eléréseket produkálnak, ami jelzi, van honnan meríteniük.

Arról viszont, őszintén megvallom, sehol nem találtam információt, vajon kik finanszírozzák nekik ezt az országos méretű plakátkampányt. Nyilván ez nem meglepő, hogy nem verik nagy dobra. Történetesen a hétvégén autóval keresztbe szeltem az országot, nem volt olyan város, ahol ne láttam volna plakátjaikat. És természetesen nem csak a plakátokhoz, a további működéshez is szükségesek az anyagi források, ez már más kategória, mint egy online felület.

Honlapjukon is olvasható már:

„2019 az az év amikor egy új korszak köszönt be a televíziózás életébe. Eljött az idő hogy a Dikh Tv felkerüljön hivatalosan a tv csatornák közé és elérhető legyen minden szolgáltatónál és háztartásban. Ha még nincs Dikh Tv otthonában kérje szolgáltatójától.”

(A helyesírási hibákat a szemléltetés kedvéért nem javítottuk - a szerk.)"Letőltés / Regizstárció" (kép: Dikh TV)

Legyünk álnaivak? Ugyan. Emlékszünk még rá sokan, mikor a tavasz folyamán előállt Kamarás István és az Opre Roma párt az „önálló cigány tartomány” ötletével. Akkor én is, ahogy természetesen sokan mások azt mondták, ez abban az esetben jelenthet reális veszélyforrást, ha liberális körök beállnak a kezdeményezés mögé. Médiamegjelenési felületet biztosítanak nekik, pénzelik őket, és tulajdonképpen felépítenek egy vagy több cigány karaktert, akik kellő érvénnyel tudják képviselni az „önálló cigány tartomány” gondolatát.Ő itt Sztojka Armando - ő is hamarosan a képernyőn (kép: Dikh TV)

Erre Kamarás István és társulata egyedül, valljuk be, alkalmatlan, ide finomabb módszerek és hosszabb távú stratégia szükséges. Vajon nem ennek a stratégiának a része ez is? Mert a plakátokon ugyan azt látjuk, csupa móka és kacagás lesz napirenden, zene, „kultúra”, miegymás, a honlapjukat böngészve viszont már ott található, hogy lesz híradó, politikai műsorok is.

S ha ehhez hozzávesszük, ennek a csatornának (akkor még online) a tudósítói ott mozgolódtak a törökszentmiklósi események sűrűjében, már rögtön nem intézhetjük el egy kézlegyintéssel az egészet…

Lantos János – Kuruc.info

Frissítés: rasszista parasztok ártatlan romákat vernek

Mi más is lehetne a téma a dikktévén?... Így uszítják ellenünk az alapvetően amúgy is magyarellenes cigányságot. Korábban Dancsó Péter nyújtott némi betekintést az egyik sorozatukba - még az ő tálalásában is fizikai fájdalommal ér fel időnként a cigány filmművészettel való találkozás:

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából