Az IDF (Israeli Diaper Forces) pelenkás katonái halált megvető bátorsággal, egymást letaposva rohannak az óvóhelyre a szirénák hangjára 10 percenként:



IDF-haszbara No.1: Az iráni rakéták csak üres területekre csapódtak be. A szóban forgó „üres területek”



IDF-haszbara No.2: Néhány iráni rakéta tényleg becsapódott a légibázisokon, de csak „csekély károkat” okoztak



Mesterséges felhővel borítják be és teszik láthatatlanná a Nevatim légitámaszpontot, miután az iráni rakétacsapás „csekély károkat” okozott benne. Nincs itt semmi látnivaló, gojok



Irán szerint a rakétái 90 százaléka célba talált. Az IDF cáfol és cenzúráz

Ilyen képet vágnak az izraeliek, miután elköltöttek 6 ezer milliárd dollárt légvédelemre:



Példátlan önmérsékeltről téve tanúbizonyságot Irán szinte kizárólag katonai célpontokra mért csapást, de Izrael katonai struktúrákat telepít civilek lakhelyére, emberpajzsként használva őket. A Háárec már tíz éve aggódott amiatt, hogy a hadügyminisztérium és a katonai vezérkar Tel-Aviv belvárosában található

Gyaloggalopp – Bibinek nagyon sietős a dolga. Előbb a klozetre, aztán a bunkerbe, vagy egyenesen a bunkerbe? Semmi gond. Tuti, hogy ő is pelenkát hord, mint a katonái:



Pampers - az IDF büszke szponzora



Netanjahu családja egy bunkerben fog rejtőzködni az iráni megtorlástól félve



Izraelben több mint kétszeresére nőtt a nyugtatók és antidepresszánsok iránti kereslet a libanoni háború nyomán. A zsidók láthatóan rosszul viselik a gyűrődést

Gáza: egy bazuka-telitalálat, mínusz három zsidó agresszor. Ezek valószínűleg már nem ölnek meg több palesztin gyereket:

Mindeközben Palesztinában Jahve „ajándékai” keresztény sírokon vezetik le a frusztrációjukat. 1948 óta több mint száz alkalommal voltak tanúi ugyanennek a helyi keresztények templomai és temetői. Keresztény hittestvéreik furcsa módon mégsem verik a palávert világszerte:



Az IDF alig hatolt be 400 méterre Libanonba, és 8 katonája máris fűbe harapott



A Hezbollah több mint egy tucatot megölt a Libanon megszállásával próbálkozó izraeli katonák közül az első 24 órában

Helikopterekkel evakuálják az IDF halott és sebesült martalócait a libanoni invázió első napján:



A Hezbollah megsemmisítette az inváziós erők 3 Merkava tankját



A Hezbollah katonai forrása az al-Dzsazirának: az izraeli hadsereg összes eliterői, amelyek ma behatoltak libanoni területre, vagy halottak, vagy megsebesültek, vagy elmenekültek. Az izraeli hadsereggel nemcsak Libanonban vesszük fel a harcot, hanem hadműveleteinket kiterjesztjük a megszállt palesztin területek (Izrael) katonai létesítményeire is



Amikor éppen megdermedsz a libanoni határon, aztán a bozót a síiták csatakiáltását sikoltja: „Labik ja Husszain”

Hogyan működik az izraeli hadsereg veszteségbejelentése

A halálesetek töredékét jelentik be a családoknak, és ha valamelyik kitudódik, az izraeli hadsereg hivatalosan is bejelenti a már kiszivárgott haláleseteket.

A Hannibál-direktíva gyilkosságait mindig azonnal bejelentik. A legutóbbit, ahol azt állították, hogy a katona eltűnt, majd holtan találták, valójában lebombázták, miután az al-Kasszam egyik harcosa élve elfogta.

Ha több izraeli katona hal meg egy rajtaütésben, és az egyikük egy arab nevű drúz vagy egy etióp telepes, akkor csak ezt a halálesetet jelentik be, mert ez a haszbarát szolgálja. Ha a megölt katona egy izraeli tisztviselő fia, azt azonnal bejelentik, hogy a többi telepesben azt a benyomást keltsék, hogy még a vezetésük is velük szenved. Ez a belső haszbara része.

A szelektív bejelentésnek ez a módszere egy szélesebb körű stratégia része, amelynek célja a narratíva ellenőrzése és az izraeli hadseregről és a „telepestársadalomról” alkotott sajátos hamis kép fenntartása.

Néhány halálesetet autóbaleseteknek vagy szokatlan eseményeknek tulajdonítanak. A valóságban ezeket a katonákat Gázában ölték meg. Egyes haláleseteket csak a családoknak jelentenek be, arra utasítva őket, hogy a „nagyobb nemzeti” ügy érdekében ne tegyenek közzé semmit a közösségi médiában. Ha mégis kitudódik, az izraeli hadsereg utólag hivatalosan is bejelenti.

Ha a halott zsoldos, aki az ígéret földjéért vagy az ígért dollárokért utazott ide harcolni, nem jelentik be. Korábban Abu Bilal, az al-Mudzsahedin Brigádok katonai szóvivője megerősítette, hogy a Földközi-tengeren a gázai partok közelében horgonyzó hajókat úszó hullaházként használják a zsoldosok számára, akiket aztán ismeretlen helyre szállítanak.

H. T.