Idén májusban írtam róla hosszasan, hogy a „Közel-Kelet egyetlen demokráciája” rendelet útján kitiltja az izraeli és a megszállt palesztin területekről az al-Dzsazíra katari székhelyű pánarab televíziót. A „bűnük” természetesen az, hogy a közel-keleti háborúról nem a zsidó terrorgépezet szájíze szerint tájékoztatnak.

Az al-Dzsazíra betiltását szabályozó rendelet azonnal életbe lépett, ehhez képest még „kései” is ez a mostani időpont, amidőn izraeli katonák behatoltak a ciszjordániai al-Dzsazíra-stúdióba, és nemes egyszerűséggel leállíttatták az adást.



A megszállás pillanatai. Annak ellenére, hogy a terület hivatalosan palesztin irányítás alatt áll, a parancs az izraeli katonai hatóságoktól érkezett (fotó: képernyőkép/al-Dzsazíra)

A zsidók elkobozták a stúdió dokumentumait, a felszereléseket, hogy így akadályozzák meg a hiteles tudósítást a gázai helyzetről. A Rámalláhban található iroda élőben sugározta a zsidó akciót, itt egy katona a már említett májusi végzésre hivatkozva élőben közli az iroda 45 napos bezárását Walid al-Omarinak, a médium helyi vezetőjének. Omari hozzátette, hogy a zsidók megkezdték a dokumentumok, felszerelések lefoglalását, de a környéken lövéseket is hallott az újságíró. Érdekesség, hogy a hadsereg a hatályos rendelet mellett a brit palesztinai mandátumból származó törvényekre is hivatkozott.



Az iroda bejárata, miután a zsidók lerohanták és bezárták. Bezzeg ők mit ajvékolnak pár sárga csillag miatt (fotó: Mohammed Torokman/Reuters)

Az al-Dzsazíra – ha nem kizárólag a fegyveres harcra szorítkozunk – az egyik legnagyobb ellenlábasa a zsidó terrornak, hiszen a 24 órát lefedő tudósításaikkal gyakran a fősodrattal szembemenve adnak hírt a gázai helyzetről. Éppen ezért természetesen „antiszemita” is, sőt, Nir Barkat izraeli gazdasági miniszter májusban egyenesen azt mondta, hogy „a világ antiszemitizmusának legnagyobb motorja”.



Az izraeliek által meggyilkolt Shireen Abu Akleh képei a ramallahi al-Dzsazíra-iroda homlokzatán (fotó: Jaafar Ashtiyeh/AFP)

Egyébiránt a májusi betiltáskor a kelet-jeruzsálemi irodában is razziázott a „bosszú népe”. Blokkolták a weboldalakat, lefoglalták a felszereléseket, akadályozták a közvetítést. Ugyanekkor a fegyveresek letépték Shireen Abu Akleh transzparensét a ramallahi iroda erkélyéről, melyet az al-Dzsazíra élőben közvetített. Az újságíróval 2022 májusában célzott izraeli lövés végzett, megemlékezni róla pedig nyilván „antiszemitizmus”.



Izraeli katonai jármű a ramallahi iroda mellett (fotó: Mohammed Torokman/Reuters)

Az újságírók zöme a filoszemita polipkarok miatt nem tudósíthat független módon a gázai helyzetről. Ennek ellenére a „bosszú népe” összesen 173 újságírót ölt meg 2023 októbere óta.



Walid al-Omari, az al-Dzsazíra helyi szerkesztőségének vezetője a megszállt iroda bejárata előtt ( fotó: Mohammed Torokman/Reuters)

A fokozott agresszió a felsőbbrendűségi tudat által vezérelt zsidók sajátos jellemzője, ugyanakkor a mentalitás jelezheti az egyre inkább szoruló hurkot a terrorállam nyaka körül. A politikai fősodrat filoszemita, vágyvezérelt hozzáállása ellenére a világ józanabbik fele talán felébred mély álmából, és a fékevesztett terror hatására átértékeli mindazt a pozitív képet, amit a mainstream a zsidókról felállított.



A "Közel-Kelet egyetlen demokráciája" a ramallahi al-Dzsazíra-iroda megszállásakor (fotó: képernyőkép/al-Dzsazíra)

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info

Burnol moment for Liber@ls!

Israeli forces raided Al Jazeera's office in Ramallah, West Bank, enforcing 45-day shutdown of bureau.

Heavily armed Israeli soldiers entered building & delivered closure order to network’s bureau chief Walid al-Omari, ordering removal of all cameras… pic.twitter.com/2uC6cIC7AL

— BhikuMhatre (@MumbaichaDon) September 22, 2024