Ugrás a cikkhez
Reklám

Újabb tíz izraeli és két külföldi túsz szabadult ki a Hamász fogságából kedden - jelentette Izraelben a helyi média kedden este.

Az eredetileg négynaposra tervezett humanitárius tűzszünet meghosszabbításának első napján kilenc izraeli nő és egy lány hagyhatta el a Gázai övezetet, és térhetett vissza Izraelbe.

A két elengedett külföldi thaiföldi vendégmunkás.

Az izraeli túszokért cserébe az Izraellel megkötött megállapodás szerint harminc palesztin "biztonsági foglyot" helyeznek szabadlábra az izraeli börtönökből kedden: tizenöt nőt, és tizenöt 19 év alatti férfit.

Az egyik várhatóan kiszabaduló fogoly Marvat al-Azza kelet-jeruzsálemi újságíró, aki ellen hétfőn emeltek vádat az október 7-i támadás után a közösségi médiában tett kijelentései miatt. A többek között az amerikai NBC-hálózattal dolgozó al-Azzát terrorizmusra való felbujtással és terrorszervezettel való azonosulással vádolták. A névsorban nem szerepelnek izraeli állampolgárságú palesztin női foglyok.

Az izraeli hatóságok kedden halottnak nyilvánították a Nir Óz kibuc 51 éves pedagógus tagját, akinek a legújabb információk szerint holttestét vitték magukkal a Hamász fegyveresei a "fekete szombaton".

Hasonlóképpen a hadsereg bejelentette, hogy három katona elesett az október 7-i harcokban, és csak a földi maradványaikat hurcolták el az az övezetbe. Két család a megtalált maradványokkal el is temetheti katona fiát.

Kedden többször is megszegték a tűzszünetet a Gázai övezetben. Két helyen három pokolgép robbant fel, melyeket távirányítással hoztak működésbe, és több izraeli katona könnyebben megsebesült a robbanások nyomán.

(MTI nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából