Ugrás a cikkhez

A húszi mozgalom felvételeket tett közzé, amelyen az látható, ahogy a fegyveresek vasárnap elfoglalták a Galaxy Leader nevű teherhajót. A mozgalom közlése szerint az akció válasz Izrael Gáza elleni háborújára, mivel a hajó tulajdonosa a Ray Car Carriers brit cég, amelyet Abraham Rami Ungar alapított, aki Izrael egyik leggazdagabb üzletembere.

Maga a hajó ugyanakkor a Bahamákon van bejegyezve, és egy japán vállalat üzemelteti. A történtek idején a Galaxy Leader Törökországból Indiába tartott.

A hírek szerint a hajón 25 fős legénység tartózkodott, köztük Fülöp-szigeteki, ukrán, román, bolgár és mexikói állampolgárok vannak.

A jemeni húszik megerősítették, hogy elfoglaltak egy – általuk izraelinek nevezett – hajót a Vörös-tenger déli részén. Közölték, hogy a legénységgel az iszlám elvek és értékek szerint bánnak, írja a Mandiner.

Unbelievable footage from the Houthi seizure of the Israeli-owned ship "Galaxy Leader" in the Red Sea yesterday.

A helicopter, emblazoned with the flags of Yemen and Palestine, drops a Houthi squad onto the ship, wearing Palestinian flag headbands and photos of Hamas' spokesman. pic.twitter.com/4DAHKA88r9

— Séamus Malekafzali (@Seamus_Malek) November 20, 2023

Korábban írtuk: Jemeni húszik foglalták el egy zsidó iparmágnás hajóját a Vörös-tengeren

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából