A Transtelex számolt be arról, hogy Vincze Minya István, az Erdélyi Református Egyházkerület kalotaszegi esperese július 27-én "meglehetősen durva" Facebook-bejegyzést tett közzé, írja a 24. Az esperes ezt írta az olimpiai megnyitóról, amelyről képeket is közzétett:

Valamennyit élve kiherélni, ha még megvannak a tökeik, a lyukaikba égő parazsat tenni, majd élve megnyúzni, és végül felnégyelni.







A Transtelex felkereste Vincze Minyát, aki elmondta, hogy őt sokkolta az olimpia megnyitója, istengyalázás történt, amit az "LMBTQ-közösség" támogat.

Ők vannak a háttérben. Ez ma már egy általános tendencia, és az a bűnös, aki nem támogatja őket, aki nem ért egyet velük.



Vincze Minya István (fotó: Kiss Gábor / az Erdélyi Református Egyházkerület Facebook-oldala)

Azt később megjegyezte, hogy a bejegyzést "első felindulásában írta, és lehet, hogy túl erős volt." De "a tény, az tény", tette hozzá, és megerősítette, hogy első kijelentésére vonatkozik ez, meggyőződése, hogy itt az istengyalázás hátterében az LMBTQ-közösség szándékossága áll.

Feljelentgetés, mint a régi szép időkben

A Telex erdélyi nyúlványa (ezen belül a szerző Vig Emese) persze nem érte be ennyivel, spicliskednek, fegyelmi eljárást és persze elhatárolódást követelve, ugyanis álláspontjuk szerint - így zajlik tehát Erdélyben is a buzipropagandista agymosás, judapesti segítséggel -

mindkét bejegyzés szövege brutális kínzásokat és gyötrelmeket említ, erőszakos és gyűlöletkeltő retorikát alkalmaz. Az ilyen kijelentések egyértelműen sértik és dehumanizálják az LMBTQ-közösséget, ami összeegyeztethetetlen a keresztényi szeretet és tisztelet alapelveivel.

Az alábbi kérdések formájában követelőznek a kútmérgezők Kató Béla püspöknél:

Ezt szeretnék elérni Erdélyben is - reméljük, nem járnak sikerrel: Nem kellett sokáig várni az engedélyezett holokausztról elmélkedő lelkész saját magától történő elhatárolódására

Ő Vig Emese: