Ugrás a cikkhez
Reklám

Bulgária hétfőn tovább lazította a koronavírus-járvány miatt decemberben elrendelt részleges karantént. Az egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újranyithattak hétfőn a bevásárlóközpontok, sportlétesítmények, edzőtermek és tánciskolák. A középiskolák és gimnáziumok keddtől kezdenek fokozatosan visszatérni a tantermi oktatáshoz.

Kosztadin Angelov egészségügyi miniszter Bojko Boriszov miniszterelnökkel tartott tanácskozásán rendkívül kedvező fejleménynek nevezte, hogy a gyógyulnak nyilvánítottak száma jelenleg tízszeresen meghaladja az új fertőzöttekét. Hivatalos adatok szerint vasárnap 24 óra alatt 1449 gyógyultat és mindössze 130 új fertőzöttet jelentettek.

A hétfőn újranyitott bevásárlóközpontok akciókkal csalogatták a vevőket, akiknek orrukat és szájukat eltakaró maszkot kell viselniük.

A járványügyi korlátozásokkal szembeni tiltakozások dacára az éttermek március 1-jéig zárva maradnak, és csak elvitelre főzhetnek. December vége óta ugyanakkor megnyithattak a hotelek éttermei, de csak a szállók vendégei számára.

Bulgária emellett január 29-től április végéig kötelező negatív koronavírustesztet írt elő az országba légi, szárazföldi, illetve tengeri úton érkezők számára, ami az uniós tagállamokból érkezőkre is vonatkozik.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából