Ugrás a cikkhez
Reklám

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán hozták nyilvánosságra azt a videót, amelynek tanúsága szerint a miniszterelnök péntek reggel ellátogatott az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe - írja 24.

A látogatás előzménye a Népszava csütörtöki cikke lehet: a lap értesülései szerint ugyanis a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. A lap birtokába került levél szerint a Korányiban már a szakemberek is fogytán, ezért a kórház arra kérte az ellátókat hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben. A Népszava úgy tudja, hogy 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.



Nem csak a gép számít - Koronagyakorlat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján 2020. április 6-án (fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Orbán Viktor a látogatásról készült videó szerint reggel fél 7 környékén érkezett meg a kórházba, ahová testhőmérséklet-mérés után lépett be. Az orvosi pihenőben egy meg nem nevezett egészségügyi dolgozóval beszélt, aki elmondta: 40 koronavírusos beteget ápolnak és 12 helyük van még. Orbán egyebek mellett arról kérdezte az orvost, hogy „lélegeztetőgép, az van elég?” A válasz pedig így hangzott:

Úgy tudom, azzal nem is volt probléma, inkább azzal van a baj, hogy kell hozzá technikus meg kell hozzá…

Ezen a ponton Orbán Viktor a szakember szavába vágott és közbevetette, hogy „az a kérdés, hogy most van-e”. Az egészségügyi dolgozó pedig — vélhetően a lélegeztetőgépekre utalva — azt mondja, hogy igen, most van. Hozzáteszi: arra számítanak, hogy a második hullámban többen megbetegedhetnek, mert az emberek nem tartják be annyira a szabályokat és „a korlátozások sem elég szigorúak szerintünk”.

Korábban írtuk: Orbán: kész a haditerv, a kórházakban minden is van, lassan munkaerőhiány lesz megint





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából