Ugrás a cikkhez
Reklám

Ismét jelentkezik a Heti progresszió, a nyarat magunk mögött hagyva az első őszi résszel. Ne is szaporítsuk tovább a szót, lássuk mivel borzolhatjuk a kedélyeket szeptember első vasárnapján!

3. Sosem voltam túlságosan nagy Star Trek-rajongó, valahogy mindig elkerült ez a nagy múltra visszatekintő sci-fi sorozat. Ennek nem(csak) az volt az oka, hogy az alkotógárda enyhén szólva is szabadszellemű, hanem egyszerűen sosem keresztezték egymást az útjaink. A Star Trek most ismét hírt adott magáról, a Discovery alcímen futó sorozatuk harmadik évada egy "nembináris identitású" és egy "transznemű" karakterrel "gazdagodik". Mivel a Star Trek világában az emberiség már túljutott mindenféle "megkülönböztetésen", ez inkább jelenti az "elvárt színvonalat", semmint túlzott meglepetést, de a "transznemű" karakterrel így is sikerült némi "új színt" varázsolni a szivárványba.

2. Az antifák sem a régiek. A Szovjetunióval kapcsolatban bizony kénytelenek vagyunk elismerni, hogy a megannyi söpredék mellett voltak erős, ütőképes alakulatok is, akik (sajnos) felvették a versenyt a tengelyhatalmak legjobbjaival. Sztálin bizonyára hangosan felnevetett a pokol egy bugyrában, ha látta, miként sírt magzatpózban a 23 éves Matthew Banta, aki forradalmárosdit játszott a wisconsini BLM-tüntetéseken. Banta egy négyfős társasággal igyekezett egy rendezvényre, amikor a rendőrség kiszúrta a baseballütőkkel mászkáló, antifa zászlót lengető nyomorékokat. A rendőrök megállították őket, a csapat pedig bátor módon futásnak eredt. Banta viszont túl lassú volt, utolérték, mire lekuporodott a földre és sírni kezdett. Bantánál füstgránátokat, tűzijátékot és még lángszórót is találtak, de a rendőrségnek hála ezeket jó ideig nem tudja majd használni. A "forradalmár" utolsó próbálkozásként megvádolta az egyik rendőrt, hogy ráfeküdt, de ennek az állításnak semmi alapja nem volt. Hogy Matthew Banta sorsa mi lesz, egyelőre nem derült ki, de valószínűleg a "Vörös parancsnok" – ahogy barátai hívták – eléggé hamar belebukott a forradalmárkodásba, és valószínűleg kivonják a forgalomból. Ha a "parancsnok" magzatpózban sír, milyenek lehetnek a "közkatonák"?



"Vörös parancsnok" nem túl értelmes ábrázata. Ha börtönbe kerül, kedvenc négerei vajon lehajoltatják a szappanért? (forrás: thesun.co.uk)

1. Nem csak egy "Vörös parancsnoknak", de egy óriáscsecsemőnek sem könnyű ám az élete. Damien Turner 28 éves és tíz éve lelkes tagja a "felnőtt baba pelenka szerető közösségnek", egész nap viseli is ezt a "ruhadarabot". Turner szerint a csecsemőként való viselkedés "megnyugtató, pihentető és biztonságot is ad". Munkát azonban már nehezebben talál, több helyről kirúgták, mivel főnökei "gyerekesnek" találták a 28 éves fiatalt. Damien az évek során több barátját is elvesztette, az előbb említett közösség azonban támaszt nyújt neki, szülei is megértőek felé.



Az ember nem éppen így képzel el egy megfelelő munkatársat (forrás: Facebook)

A pelenka viselése mellett azonban van egy nagyobb probléma is: gyerekesnek azért találta több főnöke, mert konkrétan úgy is viselkedik, mint egy gyerek, nem "csak" a pelenkában merül ki a "nosztalgiázása". Saját állítása szerint van még megtakarítása, de folyamatosan keresi a megfelelő állásajánlatokat.



Ezt a képet küldi az álláshirdetésekre is? (forrás: Facebook)

Nos, talán sokunk (legalábbis én biztosan) nosztalgiázik az "áldott, ugyanakkor tudatlan" gyerekkorról, ahol – ha jó családban nő fel az ember és az Isten is vigyáz rá – tényleg minden másodperc ajándék és a legnagyobb "gondok" is eltörpülnek a felnőttkori problémák mellett. A 28 éves Damien azonban ismét a torz, liberális világ egy meglehetősen szánalmas végterméke, amely lehet, hogy elhiteti vele, hogy ő "minden lehet", munkát mégsem talál (és nagy valószínűséggel nem is fog, ha nem változtat a viselkedésén).

Vannak idők, amelyek sosem térnek vissza, bármilyen jók voltak is. A boldog gyerekkor is ilyen.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info

Előző rész: Maszkírozd magad túlélőre! - Heti progresszió (XLIII. rész)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából